Papageno Radio
- hirdetés -
Címlap Művészetmenedzsment workshopot hirdet a Zeneakadémia

Művészetmenedzsment workshopot hirdet a Zeneakadémia

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

A komolyzenei piac gyorsan változik, a fiatal, feltörekvő zenészek pedig egyre több kihívással találják magukat szemben. A garantált siker és átlátható életpálya napjai már a múlté, és még a legelismertebb művészek karrierje is sokszor váratlan és izgalmas fordulatot vesz.

A workshop angol nyelvű és regisztrációhoz kötött, bárki ingyenesen részt vehet rajta. A részvételi szándékot egy online adatlap kitöltésével jelezhetik az érdeklődők február 18-ig.

- hirdetés -

A Zeneakadémián létrejövő kétnapos workshopon azokkal a kihívásokkal és kérdésekkel foglalkoznak, amely a pályakezdő zenészeket érinti; a fiatal művészek praktikus tanácsokat kaphatnak többek közt arról, hogyan tudnák magukat újszerű módon bemutatni a szakmának, a megrendelőknek és a közönségnek.

A workshop programja:

2019. február 21. (csütörtök), Előadóterem

14.00–18.00

  • Bevezetés: fiatal zenészeket érintő kihívások bemutatása
  • Esettanulmányok előadóművészek és együttesek különböző karrierútjairól
  • Résztvevői kérdések, gondolatok a témákkal kapcsolatban
  • Projekttervek megosztása kis csoportokban és célközönség/koncertprogram, valamint az előadáshelyszín kiválasztása

18.00–19.00

Egyéni/kiscsoportos konzultáció Alasdair Taittel, a workshop előadójával és Csonka Andrással, a Zeneakadémia programigazgatójával

2019. február 22. (péntek), Előadóterem

14.00–18.00

  • Csoportmunka és a projekt/programötletek részleteinek kidolgozása, a projektprezentációk megtervezése
  • A kiscsoportok rövid prezentációi, ötletek közös megvitatása végiggondolva koncertszervezők igényeit
  • Összegzés: kihívások és készségek, amelyek fontosak lehetnek a gyorsan változó komolyzene piacon; a különböző nemzetközi piacok összehasonlítása

18.00–19.00

Egyéni/kiscsoportos konzultáció Alasdair Taittel, a workshop előadójával és Csonka Andrással, a Zeneakadémia programigazgatójával

Alasdair Tait 2006-ig a Belcea Quartet csellistájaként a világ számos országában hangversenyezett. Az EMI-nek készített Schubert-, Brahms-, Britten-, Mozart-, Fauré- és Barber-felvételei Gramophone- és Diapason d’Or-díjakat nyertek. A kvartett kétszer is megkapta a Royal Philharmonic Society Awardot, valamint ők voltak a BBC New Generation művészei.

Alasdair jelenleg a Young Classical Artist Trust igazgatója, amely fiatal tehetségeket képvisel világszerte és nyújt nekik karriertanácsadást; a Guildhall és az Royal North College Music Kamarazene Tanszékének vezetője, a madridi Reina Sofia professzora, illetve a European Chamber Music Academy és a Aldeburgh Music rendszeres oktatója. Mesterkurzusokat tartott a Banff Centre for the Arts-ban, a Glenn Gould Schoolban Kanadában, a New England Conservatory-ban és az amerikai Stanford Egyetemen. Gyakori meghívottja zsűriként különböző nemzetközi versenyeknek. Az oktatás területén végzett munkáját a Brit Szimfonikus Zenekarok Szervezete 2016-ban az Év Művészmenedzsere díjjal jutalmazta.

A WORKSHOP ELŐTT:

„Kérjük, vázlatosan dolgozz ki egy zenei projektet/kreatív koncertprogramot, amelyet szívesen megvalósítanál, és ezt a tervet hozd magaddal a workshopra! A workshop során a résztvevők közösen fogják megvitatni, hogyan lehetne a projekteket relevánssá tenni különböző célközönségek és előadói terek számára. A programigazgató által sikeresnek vélt projektötlet megvalósulhat a Zeneakadémia egyik kamaratermében.”

Promóció

- hirdetés -

Olvassa és hallgassa a Papagenót mobilon is!

X
X