Papageno Radio
- hirdetés -
Blogok SZIGET Az állandó megújulásra fókuszál 2019 legjobb fiatal jazz-zenekara, a Nagy Emma Quintet

Az állandó megújulásra fókuszál 2019 legjobb fiatal jazz-zenekara, a Nagy Emma Quintet

Bár a Nagy Emma Quintet alig egy éve jött létre, 2019-ben máris megjelent az első, saját szerzeményeikből álló nagylemezük Set to Face címmel. Az általuk írt kompozíciókból szerettek volna egy repertoárt kialakítani, ami természeténél fogva újra és újra megújul. Ezt hallhatjuk a Sziget Magyar Zene Háza színpadának programsorozatában is.

- hirdetés -

Ide kapcsolódik:
Találkozz a Papageno csapatával a SZIGET Magyar Zene Háza Színpadánál

- hirdetés -

A Nagy Emma Quintet zenéjére jellemző a műfaji és formai nyitottság, ez az együttes fő összetartó eleme. Ebbe a konstrukcióba próbálják belehelyezni a számukra aktuális zenei elemeket, akár kockázatokat is vállalva saját fejlődésük érdekében.

2018-ban elnyerték a II. Belvárosi Jazzverseny fődíját és két szólista küldöndíjat is, ennek köszönhetően azóta aktívan koncerteznek. 2019-ben nekik ítélték a Müpa Jazz Showcase, Közép-Európa legjelentősebb tehetségbörzéjének nemzetközi zsűri által megszavazott legjobb zenekar díját.

A kvintett tagjai többnyire a Bartók Béla Zeneművészeti Szakközépiskolának, azaz a konzinak köszönhetik, hogy találkoztak, és véletlenek folytán felismerhették egymásban azt a zenei gondolkodásmódot, amely a számtalan hasonlatos elem okán összeköti őket. Hosszú távú és fő céljuk saját szerzeményeik kidolgozása, tökéletesítése.

A zenekar tagjai:

Cseh Péter – gitár
Dénes Ábel – nagybőgő
Klausz Ádám – dobok
Nagy Emma – ének
Tálas Áron – zongora

A Nagy Emma Quintet a Sziget Magyar Zene Háza színpadának Midnight Jazz programjában augusztus 13-án 00:00-tól hallható.

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.