Papageno Radio
- hirdetés -
Címlap Brit szakmai fórumra kapott meghívást a Nemzeti Ifjúsági Kórus

Brit szakmai fórumra kapott meghívást a Nemzeti Ifjúsági Kórus

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

Egy év után ismét fellép a Nemzeti Ifjúsági Kórus, amely 2018-ban, a Kodály-emlékév alkalmával alakult meg. A júliusi négynapos felkészülés után a kórus elsőként a Kecskeméti Kodály Művészeti Fesztiválon mutatja be idei műsorát, július 24-én este 8 órától a Piarista templomban, majd augusztus 21-én a Pesti Vigadóban hallhatja a közönség az együttest.

Ide kapcsolódik:
A Távol-Keleten is életműdíjjal ismerték el Erdei Pétert

A Nemzeti Ifjúsági Kórusba 2018-ban a Kárpát-medence minden részéből érkeztek fiatalok. Az énekeseket a beküldött felvételek, illetve egy budapesti és egy kecskeméti meghallgatás alapján választotta ki a két szakmai vezető, Erdei Péter, érdemes művész, Liszt- és Bartók–Pásztory-díjas karnagy, valamint Nemes László Norbert, Bartók–Pásztory-díjas karnagy.

Ide kapcsolódik:
Elindult a műhelymunka a Nemzeti Ifjúsági Kórus számára

A zenei tanulmányokat folytatók vagy már zenei végzettséggel rendelkezők mellett bekerült a kórusba pl. építész- és vegyészhallgató, IT-menedzser, ipari termék- és formatervező, gazdálkodó. A 62 kórustag és a két karnagy tavaly nyáron egyhetes intenzív munkával készült az öt koncertből álló turnéra, amelynek során Keszthely, Bécs, Galánta, Budapest és Kecskemét közönségének mutatkoztak be óriási sikerrel.

A Nemzeti Ifjúsági Kórus 2019-ben meghívást kapott a Brit Kóruskarnagyok Szövetségének országos konferenciájára, ahol nemcsak a műsorát mutatja be, hanem a karnagyok vezetésével egy workshop keretében ízelítőt ad a brit szakembereknek a felkészülési munkáról, a próbafolyamatról is.

A nyári koncerteken Bárdos Lajos, Kodály Zoltán és Bartók Béla művei mellett kiváló kortárs magyar szerzők darabjai csendülnek fel, így hallhatók lesznek Bella Máté, Csemiczky Miklós, Kocsár Miklós, Orbán György, Vajda János és Varga Judit művei.

Promóció

- hirdetés -

Olvassa és hallgassa a Papagenót mobilon is!

X
X