Papageno Radio
Címlap A Steinway saját művészei közé választotta Balázs Jánost

A Steinway saját művészei közé választotta Balázs Jánost

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

A Steinway Művészek közé választották Balázs János Kossuth-díjas zongoraművészt, akinek a neves zongoragyár hamburgi központjában gratuláltak a nemzetközi elismeréshez október 14-én.

„Ritkán találkozom olyan zongoraművésszel, akinek korlátlan képességek állnak rendelkezésére, akinek előadásmódja a legbonyolultabb művekben is könnyedséggel párosul. A Steinwaynél töltött időszakomnak ez az egyik legszebb pillanata.” – fejezte ki elismerését Gerrit Glaner, a Steinway művészeti igazgatója.

Ezt a kitüntetést korábban többek között olyan művészek kapták meg, mint Vladimir Horowitz, Szvjatoszlav Richter, Grigorij Szokolov vagy Martha Argerich.

Young Steinway Artist az a legmagasabb művészi elvárásoknak megfelelő zongoraművész lehet, akit kvalitásai alapján a Steinway szakemberei felkérnek erre a címre és aki vállalja, hogy ezzel a címmel a Steinway zongorák egyik nagykövete lesz.

„Ma egy nagyon megtisztelő elismerést vehettem át Hamburgban a Steinway gyár igazgatójától. A Steinway zongoráit magam is örömmel választom itthon és külföldön egyaránt.” – nyilatkozta a díjazott.

Balázs János zongoraművészt 2017-ben a Magyar Művészeti Akadémia Zeneművészeti-díjjal tüntette ki. Két éve a Virtuózok című tehetségkutató műsor és a legutóbbi, francia Cziffra-verseny zsűritagja. Elhivatottan építi a jövő koncertközönségét: Gyerekeknek tartott ingyenes koncertjeit több mint tízezren látogatták.

Ide kapcsolódik:
70 éve nem jelentkezett ilyen mértékű innovációval a Steinway & Sons

A Bazilika előtt egyedülálló szabadtéri zongoraesteket adott ZEnergia elnevezéssel, itt is sok ezer ember számára szerzett maradandó zenei élményt. 2016-ban klasszikus zenei fesztivált alapított, melyet példaképe, Cziffra György szellemi hagyatékának ápolására ajánlott fel. A fesztivál kiemelt figyelmet fordít a fiatal tehetségek támogatására, mesterkurzusokkal és magas pénzjutalommal járó díjakkal segíti a pályájuk elején álló művészeket. 2019-ben Kossuth díjjal ismerték el.

Promóció

Stream és színház

X
X