Papageno Radio
Blogok CAFe Budapest Popzenészként lépett színpadra Tasnádi Bence, a Katona József Színház művésze

Popzenészként lépett színpadra Tasnádi Bence, a Katona József Színház művésze

Tasnádi Bence 2012 óta a Katona József Színház tagja. Junior Prima díjas, legígéretesebb pályakezdőként és a legjobb epizódalakításért is megkapta a Színikritikusok díját. A CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztiválon azonban egészen másféle szerepben lépett színpadra. Bár az sem szokatlan számára.

Ő az Ed Is On, a gimis zenekarként induló, majd 2013 óta igazán aktívan működő csapat frontembere, énekese, basszusgitárosa és dalszerzője, mellette Várvölgyi Szabolcs gitározik, Wolford Beni van a billentyűk mögött, Szilágyi Márton pedig dobol.

A CAFe Budapest háttéranyagaiért keresse tematikus blogunkat! 

Az Ed Is On a 2013-as Talentométer tehetségkutatón a szakmai zsűri döntése alapján a pop-rock kategória győzteseként jutott tovább, majd a következő két évben folyamatosan koncerteztek budapesti és vidéki klubokban, valamint számos fesztiválra is meghívást kaptak.

2015 őszén megjelentették első nagylemezüket Velem csak a baj van címmel, 2016 óta pedig megújult hangzással és felállással koncerteznek tovább. A dalokat tartalmas, izgalmas, elgondolkodtató szövegek és könnyed, fülbemászó dallamok jellemzik, a koncerteket pedig átszövi a színházból hozott drámaiság és a szuggesztív előadásmód.

2017-ben színházi térben, egy éppen futó előadás díszletében vették fel a Miatta című dal klipjét, melynek kapcsán egy kritikus találóan megjegyezte, hogy az együttes körül mindig ott lebegett valami furcsa és megmagyarázhatatlan. Így jellemezte őket egy kritika:

„Ők a mainstream undergroundja vagy az underground mainstreamje.
Évek óta ott tanyáznak a két kategória igen vékony határán,
és teszik mindezt szemtelenül ügyesen.”

„Szeretnék az Ed Is Onnal valami olyasmit csinálni, ami tíz-húsz év múlva is büszkeséggel töltene el, valamit, ami időtálló. Ha meg tudnék élni zenék jogdíjaiból, akkor biztos, hogy egy stúdióban ülnék, és zenékkel ökörködnék életem végéig! – annak ellenére, hogy a színészetet is nagyon szeretem, és szeretnék minél jobbá válni benne” – fogalmazott Tasnádi Bence, akit a Rozsdatemető 2.0, a Jeanne d’Arc – A jelenidő vitrinében, az Ürgék, a Minden kombi cirkó, de nem minden cirkó bojler, A kaukázusi krétakör, a Munkavégzés során nem biztonságos, a Hóhérok, a Bádogdob, A nők iskolája és a Részegek című előadásokban láthatnak anyaszínházában.

Váltsa meg jegyét könnyedén a CAFe Budapest programjaira ide kattintva.

Promóció

Ne maradjon le semmiről!

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.

A feliratkozással elfogadom a Papageno Consulting Kft. adatvédelmi tájékoztatóját!