Papageno Radio
Blogok CAFe Budapest Újonnan alakult olasz-magyar kamaraegyüttes mutatkozik be a CAFe Budapesten

Újonnan alakult olasz-magyar kamaraegyüttes mutatkozik be a CAFe Budapesten

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

Az I Pensieri (Gondolatok) című koncerten többek között Eötvös Péter és kortárs olasz zeneszerzők művei szólalnak meg október 17-én a Budapest Music Centerben a magyar és olasz fiatalokból álló Modern Musici Aquincum előadásában.

A CAFe Budapest háttéranyagaiért keresse tematikus blogunkat!


A Modern Musici Aquincum egy frissen alakult együttes, melynek alapítását a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen egykoron ösztöndíjasként tanuló olasz csellóművész és producer, Pierluigi Ruggiero vetette fel. Az olasz és magyar zenészekből álló formáció a kortárs zene megszólaltatását prioritásként kezelő programokkal áll a közönség elé, és szoros együttműködésben dolgozik napjaink vezető zeneszerzőivel éppúgy, mint a fiatalabb generáció legígéretesebb képviselőivel.

A hazai kortárs zenei életben meghatározó szerepet játszó magyar muzsikusok mellett a CAFe Budapest közönsége vezető olasz zeneakadémiákon végzett énekesekkel és hangszeres művészekkel találkozhat, illetve olyan zeneszerzők műveivel ismerkedhet meg, akik az olasz zenei életben már komoly szakmai hírnévre tettek szert.

Ide kapcsolódik:
Ismét megrendezik a Durkó Zsolt által alapított Mini-Fesztivált

Többek közt hallhatjuk Luciano Di Giandomenico, Federico Santori és Rossella Spinosa műveit, melyek között több bemutató is lesz. A kortárs magyar zenét Eötvös Péter NatashaDie lange Reise és Joyce című darabjai, illetve Oláh Patrik Gergely Meine Qual című szerzeménye képviseli.

A koncertre ezen a linken lehet jegyet váltani.

Promóció

X
X