Papageno Radio
Blogok Operaház Johann Strauss Denevérjével várja a szilveszterezőket az Erkel Színház

Johann Strauss Denevérjével várja a szilveszterezőket az Erkel Színház

A szilveszteri időszak közkedvelt darabja, ifj. Johann Strauss A denevér című nagyoperettje hat alkalommal látható az Erkel Színházban az év utolsó napján és az új évben. A szilveszter esti előadás végét hagyományosan éjfélre időzíti az Opera, ami után a kijáratnál pezsgő, a színház felett pedig rövid tűzijáték is várja a közönséget és a józsefvárosi lakosokat.

Szinetár Miklós klasszikus díszletei között, Csikós Attila és Vágó Nelly pazar díszleteiben és jelmezeiben a mulatságos történet főbb szerepeit Rezsnyák Róbert és Szappanos Tibor, Kolonits Klára és Horti Lilla, valamint Miklósa Erika és Kiss Diána éneklik. A december 31-én kétszer, valamint január 2-án, 3-án, 4-én és 5-én látható előadások karmestere Dénes István.

Ide kapcsolódik:
A denevér - a legszilveszteribb zenés darab

Az első napját az Opera immár hagyományosan Beethoven IX. szimfóniájával és az intézmény felkérésére született új művek bemutatásával ünnepli. Haydn A teremtés című oratóriumának részletére Rujsz Edit készített koreográfiát, amit a Magyar Nemzeti Balett művészei – Carulla Leon Jessica, Leblanc Gergely, Felméry Lili, Balázsi Gergő Ármin, Pokhodnykh Ellina, Timofeev Dmitry – mutatnak be felvételről, Orbán János Dénes Csak vers, szabadság, szerelem című költeményét Csémy Balázs színművész adja elő, valamint leleplezik Verebes György festőművész Újjászületés című alkotását, míg az Opera Zenekar Kovács Zoltán zeneszerző, az Opera I. fagottművészének Három a tánc… – In memoriam Erkel Ferenc című nyitányát adja elő. Az esten újévi köszöntőt mond Nagypál Szabolcs teológus, a IX. szimfóniában szólót énekel, Kolonits Klára, Megyesi Schwartz Lúcia, Horváth István és Kováts Kolos, az Opera Zenekart és az Énekkart Vashegyi György vezényli (karigazgató: Csiki Gábor).

Promóció

Ne maradjon le semmiről!

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.

A feliratkozással elfogadom a Papageno Consulting Kft. adatvédelmi tájékoztatóját!