Papageno Radio
- hirdetés -
Blogok JM blog Újraindul a Werk Akadémia hiánypótló komolyzenei menedzserképzése

Újraindul a Werk Akadémia hiánypótló komolyzenei menedzserképzése

A Werk Akadémia 13 éve képezi a művészet háttérembereit, akik nélkül nem létezik színház, kiállítás, koncert. Magyarországon különösen kihívásokkal teli pálya ez, de a Werk eddigi tapasztalatai alapján kellő muníciót, tudást, kapcsolati hálót és hitet tud adni e pályához.

- hirdetés -

A mai magyar művészeti piacon egyre nagyobb az értéke azoknak a szakembereknek, akik pontosan tájékozódnak egy konkrét művészeti területen, ismerik annak mozgását és kellő rálátásuk van szereplőire.

A komolyzene menedzselése ma Magyarországon piaci hiányszakma

- hirdetés -

Szinte egyedülálló képzésén a Werk Akadémia ehhez kíván kellő elméleti tudást, háttér információkat és a szakma ismeretét nyújtani. 2020-ban az egyik kiemelt téma, amelyet a képzés igyekszik körbejárni, az a kulturális finanszírozás. Ezért a vállalati szponzorációról, támogatásokról, pályázatokról, közösségi finanszírozási lehetőségekről és egyéb együttműködésekről igyekszik tudást átadni.

Werk Akadémia – végzős komolyzenei menedzserek

A komolyzenei szakirány elméletben és gyakorlatban is bemutatja a legújabb hazai és nemzetközi komolyzenei áramlatokat és irányzatokat, a zenekarok speciális vállalkozói, jogi, financiális lehetőségeit, szerzői jogi ismereteket, a komolyzenei újságírás sajátosságait, a kortárs hazai és nemzetközi komolyzene rangos szereplőit és együtteseit. A képzés jelentősen gyakorlat- és kapcsolat orientált, így a résztvevők több helyszínre is eljuthatnak, bekapcsolódnak zenekarok munkájába, akár életre szóló munkakapcsolatokat köthetnek.

Az oktatók a komolyzenei szcéna jelentős szereplői, többek között Egri Gábor és Kocsi Zsolt (MüPa), Erdődy Orsolya (Budapesti Fesztiválzenekar), Körner Tamás (Klasszikus Koncert ügynökség), Horváth Zsolt (Pannon Filharmonikusok), Kovács Géza (Magyar Rádió Zenei Együttese) és Zsoldos Dávid (Papageno).

 

A képzés szakmai vezetője Meczner Vera, a Gradus Művészügynökség művészmenedzsere.

A négy hónapos képzés végén a hallgatók csapatmunkában megrendezik első nyilvános koncertjüket. A közösen kiválasztott programnak közösen határozzák meg a helyszínét, előadóit, ők hirdetik meg és szervezik a közönséget.

További információ:

Balogh Máté András – 70/457-1183

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.