Papageno Radio
- hirdetés -
Címlap O/A – OTTHONRA, avagy maradj otthon az Operával

O/A – OTTHONRA, avagy maradj otthon az Operával

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

Hétvégenként 19 órától a Papagenón látható majd a Magyar Állami Operaház szilencium idejére készített kulisszahasogató videósorozata.

Hétvégenként 19 órától a Papagenón látható majd a Magyar Állami Operaház szilencium idejére készített kulisszahasogató…

Közzétette: Papageno – 2020. március 14., szombat

Ami késik, múlik is. A vírus okozta vesztegzár arra késztette ugyan a Magyar Állami Operaházat is, hogy nyilvános előadásait törölje április 3-ig, de az elmaradó (vagy későbbre halasztott) előadások pótlására 11 részes videósorozat indul.

Ide kapcsolódik:
Online közvetítések listája - Folyamatosan frissítve

Részleteket mutatunk a produkciókból, a próbahangulatból. Az Opera elsőrangú énekesei jelmezben, zongorakísérettel adják elő egy-egy mű legfontosabb áriáit, jeleneteit, közben a minden lében kanál riporterek villáminterjúkat is készítenek művészekkel, hogy még közelebb hozzák őket a közönséghez.

A közvetítésekben különleges vendégek is felbukkannak majd – minden szombaton és vasárnap 19 és 21 óra között csak, az Opera és a Papageno Facebook-oldalán.

Elsőként március 14-én Jake Heggie Ments meg, Uram! című, a legtöbbet játszott kortárs amerikai opera keresztmetszete látható, majd nemzeti ünnepünkön a Bánk bán legnépszerűbb részei csendülnek fel.

Valamennyi videó az átadás előtt álló Eiffel Műhelyház más és más terében készül el, akit érdekel, ezért is nézze meg a felvételeket.

További tervezett műsorok:

 

március 21. Gyöngyösi: A Mester és Margarita

március 22. Mozart: A kairói lúd, avagy A rászedett vőlegény

március 28. Bizet: Carmen

március 29. Tavaszi tekercs (Menotti: A telefon, Mozart: A színigazgató, Libby: VIII. Henrik feleségei)

április 4. Wojtyła: Az aranyműves boltja

április 5. Bach: Máté-passió

április 10. Wagner: Parsifal

április 11. Mascagni: Messa di Gloria

április 12. Mascagni: Parasztbecsület

Jake Heggie: Ments meg, Uram! (Dead Man Walking)

Jake Heggie Ments meg, Uram! című operája élesen tárja elénk a halálbüntetés valóságát, az elítéltek és az őket a társadalmi elvárások ellenére is segítők belső konfliktusát. Heggie első operája Helen Prejean nővér valós eseményeket feldolgozó világhírű könyve alapján, a San Francisco Opera felkérésére készült. A kritika lelkesen fogadta a művet, mely bátran mutatja be a bűnös és családja, valamint az áldozatok hozzátartozóinak igazságát is. Az alapműből készült filmadaptáció után az operaváltozat is hatalmas sikernek bizonyult: mára öt kontinensen több mint negyven színpadi megvalósítást ért meg.

A Bent Pen Music egyetértésével. Kizárólagos képviselő: Bill Holab Music.

Szereplők: Meláth Andrea, David Adam Moore (felvételről), Károlyi Katalin, Fodor Gabriella, Balczó Péter, Brassói-Jőrös Andrea, Szegedi Csaba, Fodor Beatrix
Zongorán közreműködik: Zsoldos Bálint

Rendező: Almási-Tóth András

Promóció

- hirdetés -

Olvassa és hallgassa a Papagenót mobilon is!

X
X