Papageno Radio
- hirdetés -
Színház A családon belüli erőszakról szól a KV Társulat új előadása

A családon belüli erőszakról szól a KV Társulat új előadása

Októberben újabb ősbemutatóval érkezik a KV Társulat a Trafóba. A családon belüli erőszakról szóló darabot Kovács D. Dániel rendezi, a szövegkönyvet a társulat improvizációinak felhasználásával Zsigó Anna írta.

„A magyar nők átlagosan 35 verést szenvednek el, mielőtt segítséget kérnek. Ekkor 5-12 intézménynél, szervezetnél, hatóságnál tesznek panaszt az erőszak megállítása érdekében, mielőtt hatékony segítséget kapnak.” (nokjoga.hu)
- hirdetés -

Az erőszak áldozatai – ha egyáltalán lehetőségük van segítséget kérni – kafkai útvesztőbe kerülnek. Ki fog nekik hinni a vak komondorok országában? Az előadás egyaránt szól a bántalmazott nők kiútjáról és a segítő háló lehetőségeiről és korlátairól.

- hirdetés -

Az etűdös szerkezetű előadásban a különböző élethelyzetek fragmentumként villannak fel, kerülnek zsákutcába, majd újabb és újabb töredékek követik őket.

Zsákutca. Labirintus. Flippergolyó.

És mégis bele kell vágni és elindulni az útvesztőben, még ha happy ending helyett legfeljebb csak egy másik elviselhetőbb lét formálódik.

Ide kapcsolódik:
Laza halál – Beszélgetés Urbanovits Krisztinával és Ördög Tamással R. úr ürügyén

A pofon sajátos humorát a bürokratikus útvesztő képtelenségei adják. Az áldozattal szabad, sőt kell is együtt nevetni, ezért a humor mint a túlélés eszköze jelenik meg a darabban, amelyet alapos kutatómunka előzött meg, és a próbafolyamat során, az alkotók közös gondolkodása mentén folyamatosan formálódott.

Az előadásban Domokos Zsolt, Háda Fruzsina, Hajduk Károly, Kárpáti Pál, Száger Zsuzsanna és Urbanovits Krisztina látható. A darabot Zsigó Anna írta, a látvány tervezője Horváth Jenny, a zenét Csizmás András szerezte. A Pofon rendezője Kovács D. Dániel. A bemutató október 14-én lesz a Trafóban, másnap pedig a Gondolat Generátor műhely által szervezett beszélgetésen találkoznak az érdeklődők az alkotókkal.

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.