Papageno Radio
Blogok Művészetek Völgye Transzgenerációs effektusok a Völgyben

Transzgenerációs effektusok a Völgyben

Silye Juli alkotó és művészetterapeuta a kapolcsi Tűzoltószertár Élő Galériában a művészet és pszichológia metszéspontjain haladva várja azokat, akik nem félnek a transzgenerációs hatások mélyére lesni.

Kezünkben egy gombolyagként tartjuk az aktuális lelkiállapotunkat, amiből egy-egy szálat kihúzva felgöngyölíthetjük mi és honnan ered. Ilyen módon a kis szálak elvezethetnek ősökhöz, történelmi traumákhoz, vagy épp megállapíthatjuk, hogy a sajátunk…

Silye Juli alkotó és művészetterapeuta a kapolcsi Tűzoltószertár Élő Galériában a művészet és pszichológia metszéspontjain tesz átélhetővé egy-egy témát. A Művészetek Völgye 30. évfordulójára való tekintettel ezúttal az a transzgenerációs fonal jelenti a tematikát, amire fel vagyunk fűzve, és ami a személyestől a társadalmi szintekig a viszonyulásainkat erősen meghatározza.

A tárlaton kortárs képzőművészek a transzgenerációs dinamikához kapcsolódó munkái láthatók.

A kiállítást témaspecifikus workshopok teszik még élőbbé. Az első hétvégén a látogatók imprózhattak Káli Katával, felújíthatták egy kedvenc altatódalukat JaMesével, kollázst készíthettek a Collage ROOOM-mal, továbbá részt vehettek Mogyorósy-Révész Zsuzsa, a Pszichológus a Galériában blog szerzője és Mogyorósy Anett foglalkozásain.

Transzgenerációs effektusok - forrás: Művészetek Völgye
Transzgenerációs effektusok – forrás: Művészetek Völgye

A második hétvége is hasonló izgalmakat hoz majd. Pénteken Silye Juli segítségével a karaktertervezés módszereivel és rajzfilmes vizualitással alkothatja meg egy családtagját.

Szombaton Hatvany Csaba iparművész, a Művészetek Völgye alapító csapatának oszlopos tagja, és a Tűzoltószertár egykori állandó kiállítója megmutatja hogyan készülnek furcsa, fonott tárgyai. Köztük az is, amely különös aktualitást nyert, hiszen a 2020-as év egyfajta “Vírus-totemmé” színezte a geometrikus formát.

Alkotók: Bereczki Kata, Gallai Judit Ágnes, Gáspár Annamária, Hamerli Judit, Hatvany Csaba, Kiss Márta, Kovács Andrea (Kurszán), Kortmann Járai Katalin, Kun Fruzsina, Labrosse Dániel, Lőrincz Réka, Mendreczky Karina, Sibitka Anna és Silye Júlia.

Promóció

Ne maradjon le semmiről!

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.

A feliratkozással elfogadom a Papageno Consulting Kft. adatvédelmi tájékoztatóját!