Papageno Radio
- hirdetés -
Inaktív Inaktív Játék A nagy füzet - Játék

A nagy füzet – Játék

Agota Kristof-Kristóf Ágota Magyarországon született, Svájcban élt, franciául írt – elsősorban drámákat. Franciaországban megjelent, s azóta tizenöt nyelvre lefordított első regénye, A nagy füzet fekete humorral átszőtt mese és fejlődésregény egyszerre. Vízió egy könyörtelen, elembertelenedett világról, a háború és az azt követő ellentmondásos időszak szörnyűségeiről. A kötetből a Forte Társulat készített előadást.

A nagy füzet

Iker 1: Krisztik Csaba

Iker 2: Nagy Norbert

Nagymama: Andrássy Máté

Nyúlszáj: Blaskó Borbála

Apa, Tisztiszolga, Postás, Lelkész, Katonatiszt, Csendőr: Kádas József

Anya, Szolgálólány, Nyúlszáj anyja: Simkó Katalin

Zene: Ökrös Csaba

Jelmez: Benedek Mari

Fény: Payer Ferenc

Produkciós vezető: Számel Judit

Rendező-koreográfus: Horváth Csaba

További információ és jegyvásárlás itt

- hirdetés -

Valahol Európában pusztító háború dúl. Egy anya vidékre menekíti ikreit a nagyanyjukhoz, a népmesék gonosz boszorkányához. A gyerekeknek egyedül kell megtanulniuk mindent, ami a túléléshez szükséges. Magányosan, éhezve és fázva vezetik naplójukat a Nagy Füzetbe. Följegyzik, mit láttak, mit hallottak, mit tettek, mit tanultak. Életben maradnak, szívük megkeményedik, testük megedződik.

- hirdetés -

A  névtelen ikrek hihetetlenül intelligensek, érzelmek nélküliekké válnak, mégpedig önakaratból. Addig mondogatják egymásnak a kedves szavakat (pl. szeretlek), míg azok elvesztik értelmüket, vagy mivel nem akarják érezni a fájdalmat, mikor megverik őket, egymást verik, hogy kivesszen belőlük a fájdalom. Számos egyéb gyakorlatot végeznek még, de emellett karban tartják elméjüket is, a Bibliából kívülről tudnak részeket, számolnak, írnak, olvasnak és rejtegetik a Nagy Füzetet…

A nagy füzet

A Forte Társulat Horváth Csaba rendező-koreográfus által 2005-ben alapított formáció. A színészek-táncosok alkotta társulat egy Magyarországon kevéssé ismert formanyelv létrehozásán kísérletezik. A testekkel, hangokkal, tánccal, zenével és szöveggel egy új homogén nyelv megteremtése a cél. Az ily módon újrafogalmazott fizikai színházi műfaj megpróbál másképpen gondolkodni történetmesélésről, szituációról, jelenetezésről, színpadi időről, játéktérről, hatásdramaturgiáról, és egy egészen izgalmas és eredeti színészi játékot hív elő.

Játsszon a Papageno.hu Facebook-oldalán és legyen ott a partnerével az október 23-i előadáson a Szkéné Színházban! 

Milyen nyelven írta Agota Kristof a Trilógia című regényét, amelyben A nagy füzet található, olvasható?

a) francia

b) magyar

c) német

A válaszokat a Facebook-poszt alatti kommentben várjuk október 17-ig.

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

Ne maradjon le semmiről!

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.

A feliratkozással elfogadom a Papageno Consulting Kft. adatvédelmi tájékoztatóját!