Papageno Radio
Intermezzo Tessék rendesen felöltözni a Scalába!

Tessék rendesen felöltözni a Scalába!

A milánói opera előadásait annyi turista szeretne hiányos, de legalábbis nem alkalomhoz illő öltözékben meglátogatni, hogy a ház dresszkódot vezetett be. Aki nem tartja be, nem mehet be a nézőtérre.

A Scalában még nyáron sincs többé miniszoknya, trikó, szandál, tangapapucs és egyéb, városnézéshez, strandoláshoz tökéletesen megfelelő, az esti előadásokhoz azonban finoman szólva is elégtelen, sőt tiszteletlen ruházat! A hírek szerint e legrosszabb a helyzet a külföldi turisták körében, de a helyiek sem járnak elöl a jó példával: nem veszik elő a szmokingot és a kisestélyit a tikkasztó olasz nyárban. Természetesen ez nem lenne elvárás, de azt remélik, hogy a Scala honlapján is közzétett utasítás után a közönség soraiban kevesebb alulöltözött néző ül majd.

Az operaház nézőtéri felügyelői roppant segítőkészen egy közeli fast fashion üzletet javasolnak a hosszú nadrág és a legalább rövid ujjú felső beszerzéséhez, amit a turisták meg is tesznek, az olasz nézők azonban háborognak. Kérdés persze, hogy az öltözék megakadályozta volna-e azokat az amerikai diákokat, akik nemrég a Bohémélet alatt egy közeli gyorsétteremláncból származó sült krumplit és hamburgert majszoltak.

Scala-köntös Nabucco-színlappal

(Via Telegraph)

Promóció

Ne maradjon le semmiről!

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.

A feliratkozással elfogadom a Papageno Consulting Kft. adatvédelmi tájékoztatóját!