Papageno Radio
- hirdetés -
Intermezzo Megnyílt a Lánchíd Szalon

Megnyílt a Lánchíd Szalon

A város egyik legszebb pontján, a Meat Boutique étteremmel összekötött hangulatos helyiségben szeptember 18-tól kulturális programok – köztük a Papageno-estek – várják az érdeklődő közönséget.

- hirdetés -

Dr. Berendi Péter, a Roland Divatház alapítója, Léner András rendező és dr. Rudas László, a Szalon tulajdonosa közösen döntöttek arról, hogy különböző művészeti ágaknak – színháznak, irodalomnak, zenének és különböző stílusú tematikus esteknek – teremtenek otthont a budai játszóhelyen.

Vajon a szervezők mit gondolnak arról, hogy Szalon?

A színészek, az előadók és a közönség egy térben foglalnak helyet, egy közösséget alkotnak, ami lehetőséget kínál egy különleges, intim, szinte személyre szóló kapcsolatra előadó és néző között. A kezdeményezés „atyjai” társadalmi feladatnak tekintik a közösségi érzés, a közös gondolkodás kialakítását, a párbeszéd készségének erősítését. Mindezt családias, baráti körben, együtt szórakozva, a betérők kulturális igényét kielégítve képzelik el.

- hirdetés -

Lánchíd Szalon

Céljuk, hogy a Lánchíd Szalon ne csak színház, ne csak különböző művészeti események színhelye, hanem elsősorban “Szalon”, a gondolkodó emberek találkozóhelye legyen. Ezzel a törekvésükkel szeretnénk szalonjukat a budapesti közönség számára szerethetővé tenni. Elgondolásunk szerint a Lánchíd Szalon egy olyan fórum is, ahol a betérők megkapják az együttlét örömét, lehetőségét, ahol

beszélgethetnek, vitatkozhatnak, kérdéseket tehetnek fel,

kérdésekre felelhetnek. Az alapítók fő célja, hogy azokat a művészeket, társadalmunk kiemelkedő, elismert gondolkodóit mutassák be, szólítsák meg, akik mindannyiunk számára fontosak.

Papageno-estek

A zenés beszélgetések zömében olyan kivételes fiatal muzsikusok kapnak bemutatkozási lehetőséget, akik már komoly dolgokat tettek le az asztalra, és minden esély megvan rá, hogy a közönség a jövő egyik csillagát ismerheti meg testközelből, egy bensőséges hangulatú estén. A többi beszélgetés témája egy-egy aktuálisan érdekes témát vagy produkciót boncolgat – ide tartozik az első, október 26-i beszélgetés is, amelynek témája egy igazi újrafelfedezés: Meyerbeer idehaza kevéssé ismert operája, A hugenották bemutatója lesz október 28-án a Magyar Állami Operaházban.

A véres éjszaka, amiből opera született

* A különböző kulturális programok kísérő meglepetéseként fogadóitalt és apró étvágycsináló falatokat, esetenként vacsorát fogyaszthatnak a Lánchíd Szalon vendégei.

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.