Papageno Radio
- hirdetés -
Intermezzo Nauratyill Zita nyerte a X. Mikael Tarivergyijev Nemzetközi Orgonaversenyt

Nauratyill Zita nyerte a X. Mikael Tarivergyijev Nemzetközi Orgonaversenyt

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

Szeptember elején, az oroszországi Kalinyingrádban zajlott a X. Mikael Tarivergyijev Orgonaversenyen, amely során a hat döntőbe jutott versenyzőből Nauratyill Zita érdemelte ki az első díjat.

A rangos versenyre az Egyesült Államokbeli Kansasban, Hamburgban és Moszkvában tartottak előválogatókat. A több mint száz jelentkezőből végül 21 művész jutott az elődöntőbe, majd hat a döntőbe, amit a kalinyingrádi katedrálisban tartottak.

Nauratyill Zita 2015-ben elnyerte a St. Albans Nemzetközi Orgonaversenyen a közönség nagydíját, valamint a versenyre írt zenemű legjobb előadójának díját.

A megmérettetést eredményeként Nauratyill Zita meghívást kapott Németország, Hollandia, Olaszország és Málta valamint Oroszország legrangosabb orgonafesztiváljaira.

Nauratyill Zita a zalaegerszegi zeneiskola után a budapesti Bartók Béla Zeneművészeti Szakközépiskola és Gimnáziumban Eckhardt Gábor, Hargitai Imre és Elekes Zsuzsa növendéke volt, a budapesti Zeneakadémián Fassang László és Pálúr János osztályába járt, jelenleg Ausztriában él, a Bécsi Zeneakadémia orgona és zongora szakára jár, Martin Haselböck és Otto Probst növendékeként.

(Via Organcompetition.ru)

Promóció

- hirdetés -

Olvassa és hallgassa a Papagenót mobilon is!

X
X