Papageno Radio
- hirdetés -
Intermezzo Születésnapjára új műveket rendel a Los Angeles-i Filharmonikusok

Születésnapjára új műveket rendel a Los Angeles-i Filharmonikusok

A 2018/2019-es évadban ünnepli fennállásának 100. évfordulóját a Los Angeles-i Filharmonikus Zenekar. A centenárium alkalmából ötven művet rendelt meg a Gustavo Dudamel vezette együttes.

- hirdetés -

A felkért zeneszerzők között olyanok vannak, mint John Adams, Julia Adolphe, Billy Childs, Unsuk Chin, Natacha Diels, Ashley Fure, Philip Glass, Adolphus Hailstork, Vijay Iyer, Andrew Norman és Steve Reich. A születésnapi zeneművek mellett a száz évre jellemző kreativitás és innováció jegyében izgalmas együttműködéseket is terveznek olyan táncegyüttesekkel, mint az American Ballet Theater, az LA Dance Project, a  Royal Ballet és a Company Wayne McGregor, és a 2019-es Oscar-átadáson is a Gustavo Dudamel vezette zenekart hallhatja a közönség.

- hirdetés -

Olyan régi ismerősök fogják vezényelni a jövő évadban a Los Angeles-ieket, mint Esa-Pekka Salonen, Zubin Mehta, André Previn – aki egy új művet is ír -, Michael Tilson Thomas vagy Susanna Mälkki, aki a londoni Old Globe-bal együttműködésben készülő Vihart vezényli. Elindul egy rezidens program is a következő szezonban, Herbie Hancock vezetésével pedig fókuszba kerül a jazz is.

Frank Gehry a Youth Orchestra Los Angeles (YOLA) programban résztvevők számára tervez új épületet. Jelenleg ezer fiatallal dolgoznak, a cél az, hogy 2022-re ezt a számot megduplázzák.. A venezuelai El Sistema inspirálta projekt mellett a város közönségére erősen épít a zenekar, mert úgy érzik, Los Angeles közössége nélkül nem lenne az együttes ma az, ami: ingyenes koncerteket szerveznek, azok számára pedig, akik nem tudnák megengedni maguknak, hogy ellátogassanak a Walt Disney Concert Hallba, 100 koncertre 100-100 ingyenes jegyet osztanak ki.

(Via LA Phil)

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.