Papageno Radio
Intermezzo Egy volt belügyminiszter dirigálta az újévi koncertet

Egy volt belügyminiszter dirigálta az újévi koncertet

Otto Schily, aki ügyvédből lett a Zöldek, majd a szociáldemokraták politikusa, 1998 és 2005 között pedig német szövetségi belügyminiszter, Borken városában vezényelte az újévi koncertet.

A 85 éves Schily, aki a jogi pálya előtt zenésznek készült, csellón és zongorán játszik. Bár 2005-ben a ZDF német közszolgálati televízió egy jótékonysági, klasszikus zenét népszerűsítő hangversenyén már pulpitusra állt az egykori politikus, és a Radetzky-indulót dirigálta, a mintegy negyvenezres, észak-rajna-vesztfáliai városban régi álma teljesült be.  A fellépésen a musik:landschaft westfalen elnevezésű fesztivál zenekarát vezényelte. A műsoron Brahms- és Strauss-művek szerepeltek, valamint két Mozart-darab, a Figaro házasságának nyitánya, illetve az A-Dúr zongoraverseny, a szólista Darja Csajkovszkaja volt.

Nem Otto Schily az első német politikus, aki muzsikusként is bemutatkozik: Peter Ramsauer, a CSU tagja zongoristaként adott koncertet, Helmut Schmidt volt kancellárnak még lemezei is jelentek meg Christoph Eschenbach és Justus Frantz közreműködésével.

(Via Klassik.com)

Promóció

Ne maradjon le semmiről!

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.

A feliratkozással elfogadom a Papageno Consulting Kft. adatvédelmi tájékoztatóját!