Papageno Radio
- hirdetés -
Intermezzo Egy volt belügyminiszter dirigálta az újévi koncertet

Egy volt belügyminiszter dirigálta az újévi koncertet

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

Otto Schily, aki ügyvédből lett a Zöldek, majd a szociáldemokraták politikusa, 1998 és 2005 között pedig német szövetségi belügyminiszter, Borken városában vezényelte az újévi koncertet.

A 85 éves Schily, aki a jogi pálya előtt zenésznek készült, csellón és zongorán játszik. Bár 2005-ben a ZDF német közszolgálati televízió egy jótékonysági, klasszikus zenét népszerűsítő hangversenyén már pulpitusra állt az egykori politikus, és a Radetzky-indulót dirigálta, a mintegy negyvenezres, észak-rajna-vesztfáliai városban régi álma teljesült be.  A fellépésen a musik:landschaft westfalen elnevezésű fesztivál zenekarát vezényelte. A műsoron Brahms- és Strauss-művek szerepeltek, valamint két Mozart-darab, a Figaro házasságának nyitánya, illetve az A-Dúr zongoraverseny, a szólista Darja Csajkovszkaja volt.

- hirdetés -

Nem Otto Schily az első német politikus, aki muzsikusként is bemutatkozik: Peter Ramsauer, a CSU tagja zongoristaként adott koncertet, Helmut Schmidt volt kancellárnak még lemezei is jelentek meg Christoph Eschenbach és Justus Frantz közreműködésével.

(Via Klassik.com)

Promóció

- hirdetés -

Olvassa és hallgassa a Papagenót mobilon is!

- hirdetés -
X
X