Papageno Radio
Intermezzo Kecskés D. Balázs nyerte meg a Garth Newel Zeneszerzőversenyt

Kecskés D. Balázs nyerte meg a Garth Newel Zeneszerzőversenyt

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

A fiatal magyar komponista Accusativus című zongoranégyese nyerte meg a Garth Newel Music Center (GNMC), az Egyesült Államok egyik legaktívabb kamarazenei szervezetének versenyét.

Kecskés D. Balázs, a Zeneakadémia doktorandusz hallgatója és a Bartók Béla Zeneművészeti Szakgimnázium zeneszerzés tanára. Accusativus című kompozíciója az amerikai zeneszerzőversenyen kilencven pályázó között bizonyult a legjobbnak. A GNMC rezidens zenekara, az évente mintegy 60 koncertet adó Garth Newel Piano Quartet nyolcadik alkalommal meghirdetett zeneszerzőversenyével a kortárs zene iránti elhivatottságát és saját repertoárbővítést célozza.

Hallgassa meg a fiatal zeneszerző Partita című művét!

Kecskés D. Balázs amellett, hogy a Hot Springsben 1973 óta működő intézmény 3000 dollár pénzjutalmával gazdagodott, több egyedülálló lehetőséget is kapott. A művet a Garth Newel Piano Quartet augusztus 11-én, a nyári zenei fesztiválon, az ő jelenlétében mutatja be, a darab repertoárjukra kerül, és rögzíteni is fogják. A fiatal magyar zeneszerző alkotói ösztöndíjat kap, ennek keretében az együttessel és további fiatal művészekkel dolgozhat együtt.

(Via LFZEGarth Newell Music Center)

Promóció

- hirdetés -

Olvassa és hallgassa a Papagenót mobilon is!

X
X