Papageno Radio
- hirdetés -
Intermezzo Megalakult az Ír Nemzeti Opera

Megalakult az Ír Nemzeti Opera

Az újonnan, két társulatból alakult Ír Nemzeti Opera ambiciózusan indítja első évadát.

- hirdetés -

Hét bemutatóból 38 előadást terveznek a dublini Gaiety Theatre-ben Fergus Sheil művészeti vezetővel otthonra talált énekesek és muzsikusok, akik korábban a két leginnovatívabb zenés színházi társulat, a Wide Open Opera és az Opera Theatre Company tagjai voltak.

Magyar fókusz egy ír zenei fesztiválon

- hirdetés -

A dublini állandó helyszín mellett nem hagynak fel sem a turnézással, továbbra is lesznek koprodukciók, az első szezonban a londoni Barbicannel, az Észak-ír Operával, a Dublini Színházi Fesztivállal és a Galway-i Nemzetközi Művészeti Fesztivállal. A művészeti vezető újfajta megközelítést ígér – ez a különlegességekre, nem csupán a bevett repertoárra építő első évad tervéből is látszik -, és azt, hogy

a világ nagy operáiban éneklő ír művészeket otthon is láthatja a közönség.

A kékszakállú herceg várát októberben tervezik bemutatni, ebben az RTÉ, azaz az Ír Rádió és Televízió Koncertzenekara közreműködik. A legutóbbi hírek szerint azonban átvilágították az RTÉ-t, a pénzügyi nehézségekkel küzdő intézménynél a karcsúsítás a zenekarokat és a kórust is érintheti, ahol jelenleg is vannak betöltetlen állások, és voltak, akik önként, közös megegyezéssel távoztak.

(Via Irish Times, INO)

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.