Papageno Radio
- hirdetés -
Intermezzo Megvan a negyedmillió eurós Ernst von Siemens Zenei Díj idei nyertese

Megvan a negyedmillió eurós Ernst von Siemens Zenei Díj idei nyertese

Beat Furrer osztrák-svájci zeneszerzőt tüntetik ki a 250.000 euróval járó Ernst von Siemens Zenei Díjjal. A díjátadásra május elején kerül sor Münchenben, az ünnepségen közreműködik az általa alapított Klangforum Wien.

- hirdetés -

Az Ernst von Siemens Zenei Díjat 1973 óta adják át, az életműért járó nagydíj mellett számos kortárszenei projektet is támogat az alapítvány. A korábbi díjazottak között megtalálható Per Norgard, Christoph Eschenbach, Peter Gülke, Mariss Jansons, Michael Gielen, Klaus Huber, Anne-Sophie Mutter, Daniel Barenboim, Henri Dutilleux, Alfred Brendel, Nikolaus Harnoncourt, Wolfgang Rihm, Kurtág György, illetve a Cziffra Fesztiválon is hamarosan koncertező tavalyi kitüntetett, Pierre-Laurent Aimard.

A francia zongoraiskola nagyágyúja érkezik a Cziffra Fesztiválra

- hirdetés -

Beat Furrer – akit néhány éve Sosztakoviccsal állítottak párba az Arcus Temporum Fesztiválon – 1954-ben született, Bécsben tanult zeneszerzést és folytatott karmesteri tanulmányokat. Sok éve az egyik legjelentősebb, a kortárs zenei életen a legnagyobb nyomot hagyó komponista, aki a fiatalabb generáció zeneszerzőire és előadóira is nagy hatással van. Az indoklás szerint mindig hű marad saját zenei nyelvéhez, soha nem a már kipróbált, bejáratott utakat választja, hanem minden munkájában eggyel tovább lép, és új, ismeretlen esztétikai területek felé veszi az irányt.

(Via Klassik.com)

- hirdetés -
- hirdetés -

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.