Papageno Radio
- hirdetés -
Intermezzo Megvan a negyedmillió eurós Ernst von Siemens Zenei Díj idei nyertese

Megvan a negyedmillió eurós Ernst von Siemens Zenei Díj idei nyertese

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

Beat Furrer osztrák-svájci zeneszerzőt tüntetik ki a 250.000 euróval járó Ernst von Siemens Zenei Díjjal. A díjátadásra május elején kerül sor Münchenben, az ünnepségen közreműködik az általa alapított Klangforum Wien.

Az Ernst von Siemens Zenei Díjat 1973 óta adják át, az életműért járó nagydíj mellett számos kortárszenei projektet is támogat az alapítvány. A korábbi díjazottak között megtalálható Per Norgard, Christoph Eschenbach, Peter Gülke, Mariss Jansons, Michael Gielen, Klaus Huber, Anne-Sophie Mutter, Daniel Barenboim, Henri Dutilleux, Alfred Brendel, Nikolaus Harnoncourt, Wolfgang Rihm, Kurtág György, illetve a Cziffra Fesztiválon is hamarosan koncertező tavalyi kitüntetett, Pierre-Laurent Aimard.

A francia zongoraiskola nagyágyúja érkezik a Cziffra Fesztiválra

- hirdetés -

Beat Furrer – akit néhány éve Sosztakoviccsal állítottak párba az Arcus Temporum Fesztiválon – 1954-ben született, Bécsben tanult zeneszerzést és folytatott karmesteri tanulmányokat. Sok éve az egyik legjelentősebb, a kortárs zenei életen a legnagyobb nyomot hagyó komponista, aki a fiatalabb generáció zeneszerzőire és előadóira is nagy hatással van. Az indoklás szerint mindig hű marad saját zenei nyelvéhez, soha nem a már kipróbált, bejáratott utakat választja, hanem minden munkájában eggyel tovább lép, és új, ismeretlen esztétikai területek felé veszi az irányt.

(Via Klassik.com)

Promóció

- hirdetés -

Olvassa és hallgassa a Papagenót mobilon is!

- hirdetés -
X
X