Papageno Radio
- hirdetés -
Intermezzo Daniel Harding távozik Párizsból

Daniel Harding távozik Párizsból

A karmester 2019 júniusában, három év után hagyja el az Orchestre de Paris-t. A Svéd Rádió Zenekarának vezetését megtartja.

- hirdetés -

A 42 éves angol karmester, Daniel Harding úgy fogalmazott, hogy ha folytatja az általa megkezdett utat, a zenekar elveszti karakterét, ezt pedig egyáltalán nem szeretné. Élvezte az eddigi munkát az együttessel, elismeri a zenészeket, képességüket, ezt az időszakot a legerősebb zenei élményének nevezte. És azt sem felejtette el megemlíteni, hogy jövő nyárig még sok feladat áll előttük.

- hirdetés -

Két, egymásnak jórészt ismeretlen világ találkozásának nevezte közös munkájukat, de az Orchestre de Paris zenei kultúrájához, hagyományaihoz nem tud kapcsolódni, azokkal nem tud azonosulni, az egyszerűen nem az övé, írta a zenekar tagjainak címzett levelében a karmester. Miközben épp ez a különbözőség hathat inspirálóan és termékenyen, azt semmiképp sem szeretné Daniel Harding, hogy megváltoztassa a párizsi szimfonikus zenekar arculatát, azt egyszerűen “rombolás”-nak nevezte, amit egyáltalán nem szeretne.

(Via Slipped Disc)

 

Előző cikkHáromszor is Kodály!
Következő cikkFelvidéken az Opera

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.