Papageno Radio
- hirdetés -
Intermezzo Daniel Harding távozik Párizsból

Daniel Harding távozik Párizsból

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

A karmester 2019 júniusában, három év után hagyja el az Orchestre de Paris-t. A Svéd Rádió Zenekarának vezetését megtartja.

- hirdetés -

A 42 éves angol karmester, Daniel Harding úgy fogalmazott, hogy ha folytatja az általa megkezdett utat, a zenekar elveszti karakterét, ezt pedig egyáltalán nem szeretné. Élvezte az eddigi munkát az együttessel, elismeri a zenészeket, képességüket, ezt az időszakot a legerősebb zenei élményének nevezte. És azt sem felejtette el megemlíteni, hogy jövő nyárig még sok feladat áll előttük.

Két, egymásnak jórészt ismeretlen világ találkozásának nevezte közös munkájukat, de az Orchestre de Paris zenei kultúrájához, hagyományaihoz nem tud kapcsolódni, azokkal nem tud azonosulni, az egyszerűen nem az övé, írta a zenekar tagjainak címzett levelében a karmester. Miközben épp ez a különbözőség hathat inspirálóan és termékenyen, azt semmiképp sem szeretné Daniel Harding, hogy megváltoztassa a párizsi szimfonikus zenekar arculatát, azt egyszerűen “rombolás”-nak nevezte, amit egyáltalán nem szeretne.

(Via Slipped Disc)

 

Előző cikkHáromszor is Kodály!
Következő cikkFelvidéken az Opera

Promóció

- hirdetés -

Olvassa és hallgassa a Papagenót mobilon is!

X
X