Papageno Radio
Intermezzo Hvorosztovszkij nevét őrzi a krasznojarszki operaház

Hvorosztovszkij nevét őrzi a krasznojarszki operaház

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

Krasznojarszk a város szülöttéről, a novemberben elhunyt világhírű baritonról, Dmitrij Hvorosztovszkijról nevezte el operaházát – közölte pénteken Jelena Mironyenko, Krasznojarszk megye kulturális kormányzatának ügyvezető helyettes vezetője.

Mironyenko elmondta, hogy a jövő héten nemzetközi versenypályázatot hirdetnek ki az operaművész szobrának és két emléktáblájának megalkotására. Az utóbbiak egyikét Hvorosztovszkij iskolájának utcáján fogják elhelyezni, a másikat pedig annak a háznak a falán, amelyben felnőtt.

Az operaház közelében állítanak emlékművet Dmitrij Hvorosztovszkijnak

Hvorosztovszkij tavaly november 22-én, Londonban hunyt el, ötvenöt évesen. 2015-ben diagnosztizáltak nála agyrákot, még abban az évben lemondta összes nyári fellépését a terápia miatt. 2016 végén jelentette be visszavonulását az operaszínpadtól, mert betegsége miatt egyensúlyi problémákkal küszködött, ami megnehezítette számára a színpadi produkciókban való szereplést.

Repülőgépet nevezhetnek el Dmitrij Hvorosztovszkijról

Koncerteken azonban továbbra is fellépett, a nagyközönség utoljára tavaly júniusban az ausztriai Grafeneggben, Európa egyik legjelentősebb komolyzenei fesztiválján, a Dmitrij és barátaiprogramban hallhatta, láthatta.

(Via MTI)

Promóció

- hirdetés -

Olvassa és hallgassa a Papagenót mobilon is!

X
X