Papageno Radio
Blogok Serkenj fel! Serkenj fel! – Lement az első forduló, itt a második, közeleg a...

Serkenj fel! – Lement az első forduló, itt a második, közeleg a harmadik

Ma hajnal óta elérhető a Serkenj fel! második online fordulója a vetélkedő honlapján. Vasárnap éjfélig van lehetőség a teszt kitöltésére. Aki pedig túlvan rajta, készülhet a jövő heti megmérettetésre, melyben számíthattok néhány trükkre és csavarra!

Szinte valamennyi csapat 70% felett teljesítette a Serkenj fel! első online fordulóját. Nagyon örülünk, hogy ilyen ügyesen és hatékonyan felkészültetek. Többen hibátlanra írták a tesztet, némelyik csapatnak szemtelenül kevés idő is elegendő volt, hogy minden kérdésre helyes választ adjon. Gratulálunk, csak így tovább!

Ahogy egyre jobban elmélyedünk Kodály életrajzában, ahogy a zeneszerző művei egyre érettebbek és összetettebbek lesznek, úgy válnak majd a kérdések is egyre sokszínűbbé, elgondolkodtatóbbá, bonyolultabbá. De ez így is van rendjén. Hasonló odaadással, lelkesedéssel és felkészültséggel továbbra sem fogunk tudni kifogni rajtatok – nem is szeretnénk. Boldogok vagyunk, hogy a visszajelzések alapján élvezitek a versenyt!

Ne feledjétek: már javában elérhető a második forduló! Sőt, itt az idő, hogy átnyújtsuk a már megszokott segítséget a következő, február 9-én (pénteken) aktiválódó és február 11-ig (vasárnap) rendelkezésetekre álló harmadik heti teszttel kapcsolatban. A forduló címe:

Kodály, a népzenekutató és zenepedagógus, kórusművek szerzője

Ismét egy kiválóan körülhatárolható téma, mind olvasmányilag, mind zeneileg. A mediaklikk.hu oldalon megtalálható zenék közül tehát érdemes a „Magyar népzene”, illetve a „Vegyeskarok”, „Férfikarok”, „Női karok” és „Gyermekkarok” fülek alatt található darabokra koncentrálni.

További jó készülődést, vetélkedést, tesztkitöltést, zenehallgatást, olvasást, egyszóval jó kodályozást kívánunk!

A Serkenj fel! csapata

Promóció

Ne maradjon le semmiről!

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.

A feliratkozással elfogadom a Papageno Consulting Kft. adatvédelmi tájékoztatóját!