Papageno Radio
- hirdetés -
Intermezzo Maradhat Gergijev Münchenben?

Maradhat Gergijev Münchenben?

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

A 2015 óta a Müncheni Filharmonikusok élén álló orosz karmester szerződését meghosszabbították, de a zenekart fenntartó városi tanács aláírása még hiányzik.

- hirdetés -

Valerij Gergijev 2025-ig írt alá a bajor együttesnél. A fenntartónak február 21-én kell azt szignálni. A kételkedés oka: a dirigens, aki Putyin bizalmasa, néhány napja részt vett egy moszkvai fegyverkiállításon, ahol egy konferenciát is rendeztek az orosz hadsereg szíriai szerepvállalásának technikai aspektusairól. A konferencián természetesen nem szólalt fel a karmester, aki Palmüra felszabadítása után a Mariinszkij Színház zenekarával emlékezetes, tévében élőben közvetített, Putyin által is nézett koncertet adott a városban katonákból és politikusokból álló közönség előtt, de a szentpétervári együttes az említett moszkvai fegyverkiállításon is játszott.

Felavatták a Valerij Gergijev birtokán kialakított koncerttermet

A müncheni Abendzeitung újságírója a véleményszabadság elvét tiszteletben tartva feltette kérdését a városi tanács kulturális osztályának, hogy vajon ezek az alkalmi fellépések mennyire tesznek jót. A hivatalban nem kommentálták az ügyet.

(Via Slipped Disc, Abendzeitung)

Promóció

- hirdetés -

Olvassa és hallgassa a Papagenót mobilon is!

X
X