Papageno Radio
- hirdetés -
Intermezzo „Ott álltak ezek a csodálatos hangú fiatal nők - rettenetesen rosszul öltözve”

„Ott álltak ezek a csodálatos hangú fiatal nők – rettenetesen rosszul öltözve”

Nem olcsó mulatság egy fellépőruha, különösen nem egy pályakezdő operaénekes-nőnek. Egy, a Juilliard növendékeinek koncertjére rendszeresen járó operarajongó hölgy kitalált valamit a probléma megoldására.

- hirdetés -

Nem mindenki Anna Nyetrebko, akiért divatházak versengenek, hogy öltöztessék. New Yorkban sem könnyebb a pályájuk kezdetén levő operaénekes-nők helyzete: a meghallgatások, koncertek, gálák és egyéb fellépések olyan öltözéket kívánnak, amelyet a drága tandíj mellett már nem engedhetnek meg maguknak. Annak pedig, aki egy fellépőruhát csak egyszer venne fel, meglehetősen vastag pénztárcával kell rendelkezni.

- hirdetés -

Pam Bernstein Friedman szerkesztő volt egy irodalmi ügynökségnél, férje 2012-ben hunyt el, azóta követi figyelemmel a fiatal énekeseket. Sok-sok koncertet végighallgatva és -nézve szembesült a ruhaproblémával:

Ott álltak ezek a csodálatos hangú fiatal nők – rettenetesen rosszul öltözve.

Ekkor körbeírt a barátnői között, érve őket, hogy már nem használt kisestélyi és koktélruháikat ajánlják fel az OnStage névre elkeresztelt programnak, a Juilliard növendékeinek. Az elküldött ötven e-mail eredményeképp első alkalommal nagynevű tervezők kreációi közül – természetesen kiegészítőkkel -, tíz állvánnyi ruhából válogathattak a manhattani zeneakadémián. Az akciót idén is megismételték, de már arra is ügyeltek, hogy a teltebb hölgyek is fiatalos ruhák közül válogathassanak.

(Via The New York Times)

 

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

Ne maradjon le semmiről!

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.

A feliratkozással elfogadom a Papageno Consulting Kft. adatvédelmi tájékoztatóját!