Papageno Radio
- hirdetés -
Intermezzo „Ott álltak ezek a csodálatos hangú fiatal nők - rettenetesen rosszul öltözve”

„Ott álltak ezek a csodálatos hangú fiatal nők – rettenetesen rosszul öltözve”

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

Nem olcsó mulatság egy fellépőruha, különösen nem egy pályakezdő operaénekes-nőnek. Egy, a Juilliard növendékeinek koncertjére rendszeresen járó operarajongó hölgy kitalált valamit a probléma megoldására.

Nem mindenki Anna Nyetrebko, akiért divatházak versengenek, hogy öltöztessék. New Yorkban sem könnyebb a pályájuk kezdetén levő operaénekes-nők helyzete: a meghallgatások, koncertek, gálák és egyéb fellépések olyan öltözéket kívánnak, amelyet a drága tandíj mellett már nem engedhetnek meg maguknak. Annak pedig, aki egy fellépőruhát csak egyszer venne fel, meglehetősen vastag pénztárcával kell rendelkezni.

Pam Bernstein Friedman szerkesztő volt egy irodalmi ügynökségnél, férje 2012-ben hunyt el, azóta követi figyelemmel a fiatal énekeseket. Sok-sok koncertet végighallgatva és -nézve szembesült a ruhaproblémával:

Ott álltak ezek a csodálatos hangú fiatal nők – rettenetesen rosszul öltözve.

Ekkor körbeírt a barátnői között, érve őket, hogy már nem használt kisestélyi és koktélruháikat ajánlják fel az OnStage névre elkeresztelt programnak, a Juilliard növendékeinek. Az elküldött ötven e-mail eredményeképp első alkalommal nagynevű tervezők kreációi közül – természetesen kiegészítőkkel -, tíz állvánnyi ruhából válogathattak a manhattani zeneakadémián. Az akciót idén is megismételték, de már arra is ügyeltek, hogy a teltebb hölgyek is fiatalos ruhák közül válogathassanak.

(Via The New York Times)

 

Promóció

- hirdetés -

Olvassa és hallgassa a Papagenót mobilon is!

- hirdetés -
X
X