Papageno Radio
- hirdetés -
Intermezzo Végleg, minden tisztsége alól felmenti James Levine-t a Metropolitan

Végleg, minden tisztsége alól felmenti James Levine-t a Metropolitan

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

A New York-i dalszínház néhány hónapja indított belső vizsgálatot a most 76 éves egykori zeneigazgató ellen szexuális visszaélés vádja miatt. Bár a hivatalos rendőrségi vizsgálat felmentette a karmestert, a Met most a vádakat megerősítő bizonyítékokat talált.

Az operaház a belső vizsgálat részeként hetven dolgozót hallgatott ki az ügyben, amelyekből az derül ki, hogy James Levine New York-i megbízatása előtt és alatt is követett el szexuális zaklatást. A Met hivatalos közleménye arról számol be, hogy a karmester karrierje elején bizonyíthatóan több művésszel szemben élt vissza szexuálisan a hatalmával, aminek következtében azt a döntést hozták, hogy minden az operaházzal kapcsolatos tisztségétől megfosztják.

A Met felfüggeszti James Levine-t

- hirdetés -

A dalszínház még decemberben indította el belső vizsgálatát miután négy férfi szexuális visszaéléssel vádolta meg a zeneigazgatót. A karmester ekkor bizonyíték hiányára hivatkozva tagadta a vádakat.

Levine 40 éven keresztül volt zeneigazgató. Egészségügyi okokra hivatkozva 2016-ban búcsúzott el a színpadtól, de megtarthatta emeritus pozícióját.

(Via rhinegold.co.uk)

Promóció

- hirdetés -

Olvassa és hallgassa a Papagenót mobilon is!

- hirdetés -
X
X