Papageno Radio
Intermezzo Tovább finanszírozzák az Európai Unió Ifjúsági Zenekarának működését

Tovább finanszírozzák az Európai Unió Ifjúsági Zenekarának működését

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

Az Európai Unió tagországainak oktatási ügyekkel foglalkozó tanácsa írásbeli eljárás keretében elfogadta azt a rendeletet, amely biztosítja az Európai Unió Ifjúsági Zenekarának további finanszírozását.

Az Európai Unió Tanácsának tájékoztatása szerint a rendelet elfogadásával zenekar működését 2020 végéig biztosítják, a finanszírozás a Kreatív Európa program, valamint a program kulturális és kreatív ága keretében történik.

Elköltözik Londonból az EU Ifjúsági Zenekara

Az aláírók leszögezték, a megállapodás részeként a zenekarnak nagyobb erőfeszítéseket kell tennie egyebek mellett a közönség szélesebb rétegeinek megszólításért és a láthatóságért, valamint a zenészek körében a földrajzi egyensúly megteremtéséért.

Boil Banov, az uniós tanács soros elnökségét betöltő Bulgária kulturális minisztere elmondta, az Ifjúsági Zenekar Európa egyik jelképe, amely egyedülálló szerepet tölt be azzal, hogy előmozdítja a kultúrák közötti párbeszédet, a kölcsönös tiszteletet és egymás megértését.

Tevékenységével a zenekar kulturális nagykövetként képviseli az uniót, bemutatva az európai kultúra gazdagságát és sokféleségét, valamint a feltörekvő tehetségeket – tette hozzá. Az unió Ifjúsági Zenekarát 1976-ban alapították. Tagjai az EU tagállamaiból származó fiatal zenészek.

Promóció

Olvassa és hallgassa a Papagenót mobilon is!

X
X