Papageno Radio
Intermezzo Tovább finanszírozzák az Európai Unió Ifjúsági Zenekarának működését

Tovább finanszírozzák az Európai Unió Ifjúsági Zenekarának működését

Az Európai Unió tagországainak oktatási ügyekkel foglalkozó tanácsa írásbeli eljárás keretében elfogadta azt a rendeletet, amely biztosítja az Európai Unió Ifjúsági Zenekarának további finanszírozását.

Az Európai Unió Tanácsának tájékoztatása szerint a rendelet elfogadásával zenekar működését 2020 végéig biztosítják, a finanszírozás a Kreatív Európa program, valamint a program kulturális és kreatív ága keretében történik.

Elköltözik Londonból az EU Ifjúsági Zenekara

Az aláírók leszögezték, a megállapodás részeként a zenekarnak nagyobb erőfeszítéseket kell tennie egyebek mellett a közönség szélesebb rétegeinek megszólításért és a láthatóságért, valamint a zenészek körében a földrajzi egyensúly megteremtéséért.

Boil Banov, az uniós tanács soros elnökségét betöltő Bulgária kulturális minisztere elmondta, az Ifjúsági Zenekar Európa egyik jelképe, amely egyedülálló szerepet tölt be azzal, hogy előmozdítja a kultúrák közötti párbeszédet, a kölcsönös tiszteletet és egymás megértését.

Tevékenységével a zenekar kulturális nagykövetként képviseli az uniót, bemutatva az európai kultúra gazdagságát és sokféleségét, valamint a feltörekvő tehetségeket – tette hozzá. Az unió Ifjúsági Zenekarát 1976-ban alapították. Tagjai az EU tagállamaiból származó fiatal zenészek.

Promóció

Ne maradjon le semmiről!

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.

A feliratkozással elfogadom a Papageno Consulting Kft. adatvédelmi tájékoztatóját!