Papageno Radio
Intermezzo Döntőbe jutott Bencze Máté a Fiatal Zenészek Eurovíziós Versenyén

Döntőbe jutott Bencze Máté a Fiatal Zenészek Eurovíziós Versenyén

A 18 versenyzőből hatan, köztük Bencze Máté került a döntőbe, amelyre augusztus 23-án kerül sor az edinburghi Usher Hallban.

A Fiatal Zenészek Eurovíziós Versenyének döntőjében Bencze Máté a norvég, a cseh, a német, az orosz és a szlovén versenyzővel mérheti össze tudását. A fináléban a döntősök egy versenymű tételt játszanak majd a Thomas Dausgaard vezette Skót Szimfonikusok kíséretében.

Nézze meg Bencze Máté eurovíziós szereplését! – Videó

Bencze Máté, a 18 éves Debrecenben született, Hajdúböszörményben élő, a Kodály Zoltán Zeneművészeti Szakközépiskolában tanuló szaxofonos a Virtuózok különdíjasaként nyerte el a lehetőséget, hogy ő képviselje Magyarországot a Fiatal Zenészek Eurovíziós Versenyén, amelyet idén Edinburghban rendeznek.

Bencze Máté az elődöntőben három darabot adott elő: Jules Demersseman Fantaisie sur un thème original című szaxofonra írt művét, egy átiratot – Bach g-moll szonátájának (BWV 1020) első, Allegro tételét -, valamint egy spanyol szerző, Pedro Iturralde Pequeña Czarda című darabját.

A zsűri három szempontot vett figyelembe: a technikai felkészültséget, a hangzást, valamint az előadást és interpretációt.

(Via youngmusicians.tv)

Promóció

Ne maradjon le semmiről!

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.

A feliratkozással elfogadom a Papageno Consulting Kft. adatvédelmi tájékoztatóját!