Papageno Radio
Intermezzo Plácido Domingo: „Megtisztel a közönség elégedetlensége”

Plácido Domingo: „Megtisztel a közönség elégedetlensége”

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

Az elmúlt években karmesterként is tevékeny énekes július 31-én a Bayreuthi Ünnepi Játékokon vezényelhette Richard Wagner A walkür című zenedrámáját, amit a közönség kisebb elégedetlenséggel fogadott. Domingo az El Paísnak adott interjút az előadás után.

A szakavatott bayreuthi közönség már az első felvonás után nemtetszését fejezte ki a 77 éves mester apró pontatlanságai és a meglehetősen lassúra, lazára vett tempók hallatán, amire a karmester úgy reagált, hogy az itteni közönség jól ismeri a partitúrát, ezért minden joga megvan hozzá, hogy elégedetlen legyen. Domingo hozzátette, hogy egyáltalán nem szeretne mítosz lenni az opera történetében, ezért megtisztelve érzi magát a közönség kritikus reakciója miatt.

Kifütyülték Plácido Domingo bayreuthi Walkürjét

A művész egyedüli spanyolként a nyolcvanadik helyet foglalja el a bayreuthi karmesterek sorában, amire szintén büszkeségként tekint. Sajnálatát fejezte ki, hogy egyéb elfoglaltságai valóban kevesebb próbát tettek számára lehetővé az előadás előtt. Domingo végül humorosan egy 600 kilós bikának nevezte Wagner zenedrámáját, ami felvonásonként egyenletesen nehezedik a karmesterre és a muzsikusokra.

(Via ElPaís)

Promóció

Olvassa és hallgassa a Papagenót mobilon is!

X
X