Papageno Radio
- hirdetés -
Intermezzo Liszttel indul a 4. Koreai Kulturális Fesztivál

Liszttel indul a 4. Koreai Kulturális Fesztivál

Yang Sung-Won csellista és Enrico Pace zongoraművész hangversenye nyitja meg a 4. Koreai Kulturális Fesztivált szeptember 19-én a Zeneakadémián. A duo Liszt és Chopin műveiből összeállított repertoárral érkezik Budapestre. A dél-koreai csellistát több szál fűzi Magyarországhoz: a négy éve elhunyt Starker János világhírű gordonkaművész tanítványa volt, és Eötvös Péter csellóversenyét is ő mutatta be Ázsiában először a Szöuli Filharmonikusokkal, a zeneszerző vezényletével.

A Koreai Kulturális Fesztivál részletes programjáról itt tájékozódhat.

- hirdetés -

2012-ben Budapesten nyitotta meg kapuit Kelet-Közép-Európa legnagyobb, több mint 1500 négyzetméteres kulturális központja, a Koreai Kulturális Központ, melynek legfőbb célja, hogy megismertesse és népszerűsítse a koreai kultúrát Magyarországon, és erősítse Magyarország és a Koreai Köztársaság kapcsolatát.

- hirdetés -

A dél-koreai csellista, Yang Sung-Won és az olasz zongorista, Enrico Pace elismert és sikeres zenészek, mind szóló, mind kamarazenei munkáik révén. 2014-ben Brahms és Schumann csellóra és zongorára írt összes művéből jelent meg közös albumuk. Budapesti hangversenyük alkalmával Liszt és Chopin műveiből összeállított repertoárral lépnek színpadra.

Yang Sung-Won a négy éve elhunyt Starker János világhírű, magyar származású gordonkaművész tanítványa volt a bloomingtoni Indianai Egyetemen. Első önálló lemezét teljes egészében Kodály műveinek dedikálta, és annak megjelenésekor a Gramophone szerkesztői ajánlásában mint a hónap albuma szerepelt, majd a szakmai zsűri 2003-ban az év lemezének választotta. Olyan neves helyszínekre kapott meghívást, mint a Lincoln Center, Salle Pleyel, Théâtre des Champs-Élysées és a Royal Concertgebouw. Több albuma is megjelent, melyek kitűnő kritikákat kaptak.

Starker János, a cselló koronázatlan királya

Enrico Pace zongoraművész nemzetközi karrierjét az Utrecht Nemzetközi Liszt Ferenc Zongoraverseny győzteseként kezdte 1989-ben. Olyan zenekarokkal lépett már színpadra, mint a Royal Concertgebouw, Müncheni Filharmonikusok, Bamberger Symphoniker és a BBC Filharmonikus Zenekar. Rendszeresen játszik együtt Leonidas Kavakos, Frank Peter Zimmermann és Liza Ferschtman hegedűművészekkel.

A szeptember 19-én,19:00 -kor kezdődő zeneakadémiai koncert a Koreai Kulturális Fesztivál nyitóeseménye.

Az estre a belépés díjtalan, de előzetes regisztrációhoz kötött. A részletekért kattintson ide!

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.