Papageno Radio
Intermezzo Innovációs díjjal ismertek el több német szimfonikus zenekart

Innovációs díjjal ismertek el több német szimfonikus zenekart

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

Németországban második alkalommal díjazták az innovatív szimfonikus zenekarokat. Az együttesek új koncertformátumokkal és zenei ismeretterjesztési módszerekkel, új célcsoportok megszólítására tett erőfeszítésekkel, a menedzselést illető újításokkal pályázhattak a kitüntető címre és a pénzjutalomra. 

Az idei győztes harminc pályázó közül a halberstadti színház zenekara lett. A tízezer eurós díjat a szimfonikus zenekari műhely kapta, amelyben iskolások kapnak arra lehetőséget, hogy saját darabjaikat megmutassák a zenészeknek, és velük együtt, a próbák alkalmával a műveket továbbgondolják, továbbfejlesszék, majd közönség elé vigyék. A gyerekek a helyi iskolákban mesélnek darabjaikról, minden fiatalt három mentor és a zenekart vezető karmester segít a folyamatban.

A brit zenekarok vezető szerepet töltenek be a világban a kreatív zenélés és az aktív részvétel megközelítését illetően, továbbá úttörők az innovatív módszerek létrehozásában és alkalmazásában. Itt találhat példákat.

Különdíjat kapott a Brandenburgi Tartományi Zenekar, ahol hat éve zajlik egy különleges képzési projekt, érintve nem csupán a régiót és az ott folyó integrációt, de lengyel iskolákat is.

A Bournemouthi Szimfonikus Zenekar (BSO) az elmúlt 12 hónapban zajlott programsorozatáért kapta meg az Egyesült Királyság Alzheimer Társaságának demenciabarát elismerését. A projektben négy kórház és több, mint háromezer fő vett részt. Ismerje meg a kezdeményezést!

(Via Klassik.com)

Promóció

X
X