Papageno Radio
Intermezzo Képzőművészek vették birtokba a felújítás előtt álló veszprémi zeneiskolát - Galéria

Képzőművészek vették birtokba a felújítás előtt álló veszprémi zeneiskolát – Galéria

A Paradigma Ariadné csapata Veszprém városával együtt szervez kiállítást a volt Ének-Zenei Általános Iskola épületébe, amely 30 év után újul meg. A Design Hét programjába illeszkedő tárlat apropóját a 2023-as Európa Kulturális Fővárosa pályázata adja, amelyen a dunántúli város is versenyez.

A 12 fal – építészet és ornamentika című, október 17-én nyíló tárlat keretében európai és tengerentúli fiatal építészek díszítik fel Veszprém egyik évek óta üresen álló épületét, a régi zeneiskolát.

Különös a helyszínválasztás, hiszen az intézmény 1912-es megnyitásakor, még a tanítási év megkezdése előtt, egy időszaki kiállításnak adott már helyet. Most pedig – száz év elteltével – újra kiállítás költözik a felújítás előtt álló falak közé. A munkákat a budapesti tűzfalakról ismert Neopaint csapata festi fel az épület tereibe. A kiállított helyspecifikus munkák fiatal, feltörekvő építészek és alkotócsoportok tervei alapján készültek, és különféle megközelítésekből értelmezik az ornamentika, a díszítés mai szerepét és határait, használva a volt Iparostanoda épületének szabadon álló díszítetlen falait.

A kiállítás apropóján újra megnyílik a nyilvánosság elől több mint húsz évig elzárt hely kapuja, és az egykori iskola épülete a Petőfi Színházhoz való csatlakozás, valamint a felújítás előtt néhány hétig újra bejárhatóvá válik.

Kiállító építészek: Architecture Uncomfortable Workshop, Enorme Studio, False Mirror Office, Gyulai Levente, Adam Nathaniel Furman, Andrew Kovacs, MNPL Workshop, Paradigma Ariadné, Space Popular, TREES, Very Good Office.

A Design Hét programjai közé illeszkedő, 12 fal – építészet és ornamentika című tárlat október 17-től november 30-ig, ingyenesen látogatható.

(Via: designhet.hu)

Promóció

Ne maradjon le semmiről!

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.

A feliratkozással elfogadom a Papageno Consulting Kft. adatvédelmi tájékoztatóját!