Papageno Radio
- hirdetés -
Intermezzo A Müpában tartja első koncertjét az Európai Roma Fesztiválzenekar

A Müpában tartja első koncertjét az Európai Roma Fesztiválzenekar

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

Az Európai Roma Fesztiválzenekar megalapítását azzal a szándékkal kezdeményezte Nikházy Gábor, hogy Európa legnagyobb lélekszámú, ugyanakkor anyaország nélküli társadalmi csoportjának kultúráját összeurópai szinten mutassa be. A számos kiváló művész alkotta zenekar február 10-én lép fel a Bartók Béla Nemzeti Hangversenyteremben lép fel.

Nikházy Gábor célkitűzését támogatta az Európai Tudományos és Művészeti Akadémia, melynek alapvető küldetése az évszázadok során kialakult európai kultúra és hagyomány megőrzése.

A cikk eredetileg a Müpa Magazinban jelent meg.

- hirdetés -

Nikházy ugyanakkor azt is döntő fontosságúnak tartotta, hogy az Európai Roma Fesztiválzenekar legyen az első olyan roma zenei csoport, amely nemcsak a romák, hanem más európai kisebbségek zenéjét is képviseli egy európai szervezet keretein belül.

A Müpában első hangversenyét tartja a zenekar, vagyis világpremier előtt állunk, olyan kiválóságok közreműködésével, mint Szakcsi Lakatos Béla, Kathy Horváth Lajos, Rontó Attila, Orbán György, Makó József, Emilio, Sárközi Lajos, ifj. Szakcsi Lakatos Béla, Szakcsi Lakatos Róbert és ifj. Kathy Horváth Lajos.

Ami pedig a műsort illeti, az nem kevesebbre vállalkozik, mint hogy egy estére egységbe forrasztja a tradicionális cigányzene, a manouche jazz, továbbá a klasszikus és az improvizatív zene elemeit.

Promóció

- hirdetés -

Olvassa és hallgassa a Papagenót mobilon is!

- hirdetés -
X
X