Papageno Radio
- hirdetés -
Színház Átadták az Armel Operaverseny és Fesztivál díjait

Átadták az Armel Operaverseny és Fesztivál díjait

Két helyszínen, Bécsben és Budapesten tartott öt klasszikus és kortárs operaelőadás után július 7-én Müpába rendezett díjátadó ünnepségen adták át az Armel Operaverseny és Fesztivál díjait. 

- hirdetés -

A zsűri elnöke Henry Little, az Opera Rara vezérigazgatója volt, további tagjai pedig Bernard Faivre d’Arcier, az Avignoni Fesztivál volt elnöke; José Correia, az ARTE Concert programigazgatója; Julia Desbruslais, a London Mozart Players ügyvezető igazgatója; Joel Framkarmester; David Sulkin Obe, a brit Országos Opera Stúdió művészfejlesztési igazgatója és Vajda Gergely, az Armel művészeti vezetője voltak.

- hirdetés -

A fesztivál legjobb produkciója a belga Muziktheater Transparant előadása lett, a Leoš Janáček művéből készült Egy eltűnt férfi naplója, melyet Ivo van Hove állított színre.

A Legjobb produkció: Egy eltűnt férfi naplója – forrás: szinhaz.org

A közönségdíjat – melyet az ARTE Concert nézői szavazhatták meg – Mozart Don Giovannijának előadása kapta, melyet Alföldi Róbert rendezésében láthatott a közönség.

Az ARTE Közönségdíjat Alföldi Róbert veszi át – forrás: szinhaz.org

A produkció az Ecuadori-Magyar Zeneművészeti Alapítvánnyal (MusArtEH) együttműködésben jött létre. A bemutató Ecuadorban június 19-én volt, hatalmas sikerrel. A budapesti előadáson a Pannon Filharmonikusokat Bogányi Tibor vezényelte.

Ide kapcsolódik:
„A jó zene az univerzum szabályait követi" - A PFZ két vezető karmesterét kérdeztük

Ebben az előadásban vett részt a három versenyszereplő énekes, akik közül a zsűri a Leporellót éneklő Ricardo Panelát ítélte a legjobbnak. Az alapítvány a produkció létrehozásáért a zsűri különdíját is megkapta.

Az előadások fél éven keresztül visszanézhetők az ARTE Concert oldalán.

(Via Opera-Világ)

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.