Papageno Radio
Intermezzo Sikerrel zárult Kobajasi Kenicsiró és a Rádiózenekar közös ázsiai turnéja

Sikerrel zárult Kobajasi Kenicsiró és a Rádiózenekar közös ázsiai turnéja

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

Hazatért mintegy háromhetes ázsiai turnéjáról a Magyar Rádió Szimfonikus Zenekara, amely Japán és Kína kilenc nagyvárosában adott koncertet.

Kovács Géza, a Magyar Rádió Művészeti Együtteseinek ügyvezetője elmondta, hogy a zenekart személyesen Kobajasi Kenicsiró hívta meg Japánba. A tokiói Suntory Hallban adott hangversenyre ellátogatott az idén leköszönő Akihito császár és felesége is. A magyar együttes az esten Dvořák- és Liszt-műveket adott elő Kobajasi Kenicsiró vezényletével, s ezt a műsort ismételték meg Nagojában is, ahol a szólista az anyai ágon magyar származású fiatal zongoraművész, Mijudzsi Kaneko volt.

Ide kapcsolódik:
A leköszönő japán császár is ellátogatott a Rádiózenekar tokiói koncertjére

Kínában Bartók-, Kodály- és Liszt-darabokat játszottak, valamint előadták a Jázminok című kínai dallamot is – közölte Kovács Géza, majd hozzátette, hogy

a hangversenyeken úgy ünnepelték az együttest, mint a legnagyobb világsztárokat.

Az ügyvezető kitért arra is, hogy szeptember 28-án a Bartók Rádióban a Magyar Rádió Művészeti Együttesei napját tartják élő adásban. Az érdeklődők ellátogathatnak a Bródy Sándor utcai 6-os stúdióba és a Márvány terembe, ahol a zenekar, az énekkar és a gyermekkar is fellép.

A közeljövő programjai között említette a José Curával készülő lemezt, valamint azt, hogy november 13-án a Müpában Verdi Requiemjét adják elő, amit szintén az argentin művész vezényel, de fellép az együttessel Ránki Dezső zongoraművész is.

Promóció

X
X