Papageno Radio
Színház Párizsi randevú a Nagymező utcában - Interjú Richter Józseffel

Párizsi randevú a Nagymező utcában – Interjú Richter Józseffel

Különleges dinner show premierjére készül a Budapesti Operettszínház – stílszerűen a Kálmán Imre Teátrumban, az egykori Moulin Rouge mulatóban. November 8-tól látható a Párizsi randevú, amely a revü tradíciójára építve, rendkívüli eleganciával idézi meg a fény városát. És miközben csöppnyi nosztalgiával és sok humorral emlékezhetünk vissza a 80-as évekre, remek zenés és táncos számokat láthatunk-hallhatunk, elámulhatunk a közreműködő cirkuszművészeken, és természetesen egyedülálló gasztronómiai élményben is részünk lehet. A dinner show rendezője Richter József Kossuth- és Jászai Mari-díjas, érdemes művész, a Magyar Nemzeti Cirkusz alapítója.

– Mit jelent a dinner show?

– Ez egy nagyon népszerű műfaj, amelyben a szórakoztatás és a gasztronómia a legmagasabb fokon találkozik: miközben a közönség kiváló színészek, táncosok és artisták produkcióját élvezi, egy finom vacsorát is elfogyaszthat.

A Kálmán Imre Teátrum ehhez a legmegfelelőbb hely, hiszen itt működött
a Moulin Rouge, a népszerű pesti mulató.

Én is gyakran megfordultam itt akkoriban, szép élményeket, sok művészkolléga, színészek, artisták emlékét idézik fel a falak. Remélem, hogy ez a dinner show is legalább ilyen emlékezetes marad a közönségnek, hiszen egy Párizsi randevú Budapesten is remek randiélmény.

– Hogyan jött az ötlet erre a különleges műsorra?

– Az Operettszínház vezetői, Kiss-B. Atilla főigazgató és Kriza Zsigmond ügyvezető igazgató kerestek meg azzal, hogy szeretnék a repertoárt egy ilyen különleges programmal bővíteni. Nagyon tetszett az ötletük, természetesen igent mondtam a felkérésükre. Közösen megnéztünk több dinner show-t, de

mindenképp azt szerettük volna, hogy az Operettszínház show-ja egyedi legyen.

Így alakult ki a történet, ami a 80-as évek Magyarországán és Párizsban játszódik. A nézők Vásári Mónika és Buch Tibor, vagy éppen Janza Kata és Szabó P. Szilveszter segítségével repülhetnek vissza az időben, és mindezt a dallamok szárnyán tehetik meg.

– Kik lesznek a fellépő cirkuszművészek?

– A legjobbakat szerettük volna elhozni Budapestre, és a sokszínűségre is törekedtünk. Lesznek bohócakrobaták, de görkorcsolyás, akrobatikus és rúdszámot is láthat a közönség. Az artistaként és cirkuszigazgatóként szerzett több évtizedes tapasztalatom miatt nem volt nehéz világsztárokat idecsábítani.

Promóció

Ne maradjon le semmiről!

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.

A feliratkozással elfogadom a Papageno Consulting Kft. adatvédelmi tájékoztatóját!