Papageno Radio
Intermezzo Börcsök Enikő: „Ha Eszenyi Enikő lesz az igazgató, én felállok”

Börcsök Enikő: „Ha Eszenyi Enikő lesz az igazgató, én felállok”

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

Az elmúlt napokban a Vígszínház több korábbi és jelenlegi munkatársa is felszólalt Eszenyi Enikő általuk verbális és lelki terrornak nevezett gyakorlatával szemben. Most Halász Judit és Börcsök Enikő, a Vígszínház jelenlegi tagjai mondták el tapasztalataikat az ATV Híradójában.

„Egyáltalán nincs jó hangulat és az sem igaz, hogy hozzá bármikor be lehet kopogtatni és bármikor el lehet mondani a véleményünket”- mondta Börcsök Enikő, aki Eszenyi Enikő nemrégiben tett nyilatkozatára reagálva.

Ide kapcsolódik:
Eszenyi Enikőt támogatja a szakmai bizottság

„Neki ez a szava járása, hogy ez muszáj, ez muszáj, hogy így legyen, ez máshogy nem lehet. Ő nem kíváncsi a másik emberre, az én véleményem szerint. Lehet, hogy más kollégák mást mondanak, nekem ezt kell mondanom, mert én ezt a tapasztalom. Egy megoldás van, egy igazság van, és az az övé. Tűrhetetlen ez a helyzet, megfulladunk már” – fogalmazott a Vígszínház művésze.

Ide kapcsolódik:
„Nem kell megvédeni minket" - Több színész is kiállt Eszenyi Enikő mellett

Halász Judit elmondása szerint nem azok távoztak, akik nem kapnak szerepet, hanem éppen azok, akik olyan főszerepeket játszottak, amit bárki megirigyelhetne tőlük.

Ide kapcsolódik:
A Vígszínház társulata nem támogatja Eszenyi Enikőt

Arra kérdésre, hogy mi lesz akkor, ha mégis Eszenyi Enikő marad a Vígszínház igazgatója, Börcsök Enikő kijelentette, hogy ő abban a pillanatban feláll. Halász Judit elmondta, ő már 50 éve van a Vígszínházban, rengeteg igazgatóval dolgozott, így ha Eszenyi marad, akkor vagy teljesen kiszáll, vagy csak reménykedik abban, hogy ez megváltozik.

(Via ATV, Színház.org)

Promóció

Stream és színház

X
X