Papageno Radio
Intermezzo Karmester és operaénekesek is egészségügyi önkéntesnek álltak Nagy-Britanniában

Karmester és operaénekesek is egészségügyi önkéntesnek álltak Nagy-Britanniában

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

A Classic FM három zenész történetét osztotta meg, akik a koronavírus-járvány alatt az NHS (Nemzeti Egészségügyi Szolgálat) önkénteseiként dolgoznak.

Milly Forrest történetét mi is megírtuk 2017-ben: a hangversenyt lemondó énekesnő helyére ugrott be az egyik legnevesebb londoni koncertteremben, a Wigmore Hallban, ahol akkoriban jegyszedőként dolgozott. A szoprán az Angol Nemzeti Opera Figaro házassága-produkcióját próbálta, amikor megbetegedett, mire azonban felépült, kitört a járvány. Jelenleg kórházi recepciósként dolgozik, és úgy fogalmazott, az éneklés hiányzik neki, de inkább ezt csinálja, mint hogy négy hónapig csak otthon üljön.

Ide kapcsolódik:
A színházak varrodáiban is védőmaszkok készülnek

Alex Aldren orvosi diplomája mellett képzett operaénekes, Milly Forresthez hasonlóan a Királyi Zeneakadémián végzett. Dolgozott a Királyi Operaházban és a Garsingtoni Operafesztiválon, az utóbbi hetekben azonban visszatért az orvosi hivatás gyakorlásához. A tenornak is hiányzik az opera, de megtalálja a módját, hogy kollégáit, a várakozó vagy a kórtermekben felvő betegeket énekével jobb kedvre derítse. Alex Aldren megtiszteltetésnek tartja, hogy részt vállalhat a vírus elleni küzdelemben.

Úgy gondolja, előadóművészként az feladata, hogy az embereket inspirálja és boldoggá tegye,

hogy azt sugallja nekik, van fény az alagút végén, és együtt, közösen legyőzik a járványt.


Alice Farnham karmester nem kórházban dolgozik, hanem az NHS egyik különleges szolgáltatásában, aminek az a lényege, hogy önkéntesek hívják fel a rászorulókat, hogy megkérdezzék, minden rendben van-e velük és egy kicsit beszélgetnek azokkal, akiknek a mentális vagy fizikai egészsége törékeny. Alice Farnham szerint egy karmesternek meg kell tudni hallgatni az embereket, most pedig erre a képességére van szükség.

(Via Classic FM)

Promóció

Olvassa és hallgassa a Papagenót mobilon is!

X
X