Papageno Radio
- hirdetés -
Intermezzo Elhunyt Lakatos György, a Gundel legendás prímása

Elhunyt Lakatos György, a Gundel legendás prímása

Játszott a patinás Gellért Szállóban és a Budapest Hiltonban, majd a Gundel étteremben töltött több mint két évtizede. Lakatos György 76 éves volt.

- hirdetés -

A zenész családban született prímás kisgyermekkorától a muzsika világában élt. Kilenc évesen volt, amikor felvételt nyert a Bartók Konzervatóriumba. Később édesapja betegsége miatt hagyott fel komolyzenei tanulmányaival és fordult a cigányzene felé, amivel változatlan elkötelezettséggel és igényességgel foglalkozott.

- hirdetés -

A ’60-as évek elején a Keleti Pályaudvar éttermében  segédprímásként muzsikált 1966-ig, amikor Budapest akkori vezető szállodájába, a Gellértbe hívták, immár prímásnak. Tíz esztendőt töltött el a patinás hotelben, ahonnan a nyitás előtt álló Budapest Hiltonba szerződött.

A Budapest Hilton Kalocsa éttermében tizenöt esztendőn át muzsikált. A Gellért és a Budapest Hilton nemzetközi kapcsolatainak köszönhetően a világ több tucatnyi fővárosában Lakatos György és zenekara volt a legfőbb vonzereje a különböző metropoliszok legjobb szállodáiban tartott Magyar Gasztronómiai Napoknak.

1992-ben nem tudott ellenállni a neves New York-i gasztronómus, George Lang hívásának, akihez hosszú esztendők óta kölcsönös tiszteleten alapuló ismeretség fűzte, és az eredeti pompájában újranyitott Gundel étteremhez szerződött.

A Gundelben eltöltött több mit két évtized ragyogó pályájának csúcsát jelenti. A Budapestre látogató állam- és kormányfők kihagyhatatlan programja volt a Gundel-díszvacsora vagy fogadás, amelyek elképzelhetetlenek voltak Lakatos György játéka nélkül. De játszott egy II. János Pál pápa által celebrált misén, Andrew Lloyd Webber születésnapi partiján, a Salzburgi Ünnepi Játékok egyik zárókoncertjén vagy a párizsi Notre-Dame ún. missziós miséjén is.

(Via Turizmus)

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.