Papageno Radio
Intermezzo Jótékonysági vásár a képzőművészekért

Jótékonysági vásár a képzőművészekért

AFTER Art Fair elnevezéssel jótékonysági vásárt szervez a kortárs magyar képzőművészekért a most nyíló K Galéria. A cél a koronavírus okozta válság miatt nehéz helyzetbe került, főként fiatal alkotók támogatása. Az árverésre kínált kiemelkedő műalkotások összegéből 95 százalékot a művész, a fennmaradó 5 százalékot pedig a vevő által megjelölt jótékonysági szervezet kapja. A szervező és helyszínt biztosító K Galéria semmilyen jutalékot nem számol fel.

Harmincöt kiváló alkotó – köztük Majoros Áron Zsolt, Herman Levente, Mayer Éva, Esse Bánki Ákos, Rajcsók Attila, Verebics Katalin és Verebics Ágnes – ajánlott fel műalkotást a vásárra, ezeket megtekinthetik online és személyesen is június 2. és 13. között a K Galéria Magyar utcai kiállítótermében.

Ide kapcsolódik:
Online térbe költözött a hazai műkereskedelem is

„Az AFTER Art Fair – ahogy az elnevezéssel is jelezni kívántunk – a karantént követő egyik első, személyesen is látogatható képzőművészeti esemény, mely fel kívánja hívni a figyelmet a fiatal képzőművészek többnyire amúgy sem egyszerű helyzetére, amit a válság tovább nehezít. Bízunk benne, hogy mind magánszemélyeket, mind vállalatokat el tudunk majd érni, akik egy-egy alkotás megvásárlásával támogatják a vásáron megjelenő képzőművészeket” – fogalmazott Klujber Dénes, a kortárs képzőművészeti kiállítótér alapítója.

„A K Galéria létrehozásával és tevékenységével szeretnénk felkelteni azok figyelmét a mai magyar képzőművészet iránt, akik bár megtehetnék, de nem feltétlenül jut eszükbe, hogy lakásukat, irodájukat sokszorosított grafikák helyett egyedi, a lelket megérintő, értékálló festményekkel, szobrokkal díszítsék – tette hozzá. – Célunk közelebb hozni a kortárs magyar képzőművészetet, és azabban alkotó művészeket a hétköznapok embereihez, elszakadva a manapság gyakori »whitespace« galéria koncepciótól, ami sterilitásával erősen meghatározza az oda betérő érdeklődők rétegét.”

Promóció

Ne maradjon le semmiről!

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.

A feliratkozással elfogadom a Papageno Consulting Kft. adatvédelmi tájékoztatóját!