Papageno Radio
Intermezzo Ők lettek a StageHive videópályázatának legjobbjai

Ők lettek a StageHive videópályázatának legjobbjai

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

Fodor Orsolya A krétakör című produkcióját díjazta a 300.000 forintos nyereménnyel a szakmai zsűri, a közönségszavazatok elsöprő többségét, így az 500.000 Ft-ot pedig Baukó Attila Azahriah Angel Dust című pályázata kapta. A díjazottakon kívül 18 különböző produkció részesült még elismerésben: a Papageno és számos befogadóhely ajánlott fel nyereményt a résztvevőknek.

Május elején hirdette meg azt az összesen 800.000 Ft összdíjazású videópályázatot a StageHive csapata, mellyel a koronavírus miatt nehéz helyzetbe került magyarországi és magyar nyelvű, határon túli alkotókat, intézményeket, előadó-művészeti projekteket kívánták támogatni. Arra biztatták a művészeket, hogy készítsenek rövid, kreatív videókat, melyben frappánsan mutatják be a 2020/21-es évadra színházi, zenei, tánc- vagy cirkuszi műfajokban tervezett produkciót.

78 érvényes pályázat érkezett be a StageHive felületére, melyekre május 20-tól folyamatosan tudott szavazni a közönség, mely összesen 77.101 szavazatot adott le. Ez alapján Baukó Attila Azahriah Angel Dust című pályázata nyerte az 500.000 Ft-os fődíjat, rá 19.169-en szavaztak.

A nyereményből professzionális körülmények közt szeretné rögzíteni a dalt, illetve új gitárt és mikrofont vesz Attila.

„Elég későn értesültem a lehetőségről, két nappal a határidő előtt kezdtem el a dalt, ami addig csak a fejemben volt meg. Nagyon remélem, hogy minden terv szerint alakul, és egy olyan hangzásvilágot tudok teremteni olyan vizuális élménnyel ehhez a dalhoz, amilyet pontosan elképzeltem. Ami ehhez és a céljaim eléréséhez lehetőséget ad, az leginkább a StageHive és a szavazók bizalma felém, köszönöm nektek!”

A beküldött anyagokkal nem csak a közönség tetszését lehetett kivívni. A szakmai zsűri, vagyis Fullajtár Andrea, a Katona József Színház színművésze, Novák Péter kultúrmunkás és Zsoldos Dávid, a Papageno alapítója 300.000 forintos szakmai díjat ítélt az általuk legjobbnak tartott pályázatnak. A döntésre mindhárom zsűritag egy 3-3 jelöltet megnevező listával érkezett, végül pedig A krétakör – tantermi előadás című produkciót díjazták. A tantermi előadás Fodor Orsolya harmadéves bábrendező vizsgarendezése a Színház- és Filmművészeti Egyetemen olyan művészek közreműködésével, mint Mészáros Blanka, Bánfalvi Eszter és Hajduk Károly. „A szakmai díj nagy segítség nekünk abban, hogy el tudjon kezdődni a jelmezeink kivitelezése és kellékeink beszerzése. Személy szerint azért örülök ennek az elismerésnek, valamint a különdíjnak, mert egy előzetes bizalmat feltételez a projektünk felé a zsűri és egy befogadóhely részéről – ez ránk is ösztönzően hat. Fontosnak tartom az ilyen típusú kezdeményezéseket. Szeretnék köszönetet mondani minden leendő nézőnknek, aki szavazatával kifejezte bizalmát munkánk felé” – nyilatkozta Fodor Orsolya.

 

Novák Péter úgy fogalmazott, ilyen nehéz helyzetben, mint amellyel most néz szembe az előadó-művészeti szakmai, jó arra gondolni, hogy van jövő és érdemes produkciókban gondolkodni. Fullajtár Andrea elmondta: azt szerették volna, ha a szakmai díjat olyan produkció kapja, amely minden értelemben képviseli a StageHive célkitűzéseit, miszerint független alkotók össze állnak egy projektre. Zsoldos Dávid szerint hihetetlen impresszív az a munka, amit a fiatal alkotók beletettek ebbe a pályázatba, és nem volt könnyű helyzetben a zsűri, mivel legalább 6-8 olyan pályázat is akadt, amelynek szívesen odaadták volna az egyetlen díjat.

Különdíjak:

 

FÉM Arts & Café – elor emina: Maradok maradni

Három Holló – Li-Thiao-Té Jérome: Vibrotanica

Mozsár Műhely – Affér Színház: Népmese-fantasy felnőtteknek

Óvóhely Bisztró és Kultúrbunker – Homo Ludens Project: Egy nő montázsfilm

Óbudai Kulturális Központ – 3K – Fodor Orsolya: A krétakör + NESSZ: Nézz vissza haraggal!

A Papageno különdíjai:

 • Agyagkamasz,
 • „Boldog az ember, míg muzsikál”
 • Bach ML-re hangolva
 • ENCLOSED
 • For The Little Ones
 • Funballetboys
 • Maradok maradni
 • Mocorgo hormonok
 • Resti Kornél rádiószínháza
 • Variart Ensemble – Zenélnénk
 • RS9 Színház – Turós Enikő: Rahmanyinov a homokban + Domonkos Ágnes: Róza és Alfréd története
 • REÖK Szeged – Fábián Gábor: A leprikónok átka
 • TRIP Hajó – Hajmási Péter: Karanténshow

Promóció

Olvassa és hallgassa a Papagenót mobilon is!

X
X