Papageno Radio
Intermezzo Különleges nyáresti programokkal várja a zenerajongókat az Óbudai Társaskör

Különleges nyáresti programokkal várja a zenerajongókat az Óbudai Társaskör

Ez a nyár más, mint a többi. A vészhelyzetből ébredve, a karantént magunk mögött hagyva lassan gondolhatunk arra is, hogy milyen jó lesz szép nyári estéken az Óbudai Társaskör gesztenyefái alatt együtt muzsikát hallgatni – legyen az klasszikus, jazz vagy könnyűzene.

Némi újratervezés után örömmel tesszük közzé a rövidített, de „mindenből a legjobbat” elv alapján szerkesztett programot.

Az Aquincum Kvartett hangulatos műsora adja meg az alaphangot július 22-én szerdán. Másnap, július 23-án a klasszikus zenénél maradva, Bősze Ádámmal benézünk Mendelssohnékhoz, hogy megtudjuk, milyen volt a karantén 1830 tavaszán Berlinben. Az est címe: Mendelssohnék karanténban.

MUZSIKA A KERTBEN
(Rossz idő esetén a Till Ottó-teremben)

július 22., szerda 20 óra

AZ AQUINCUM KVARTETT KONCERTJE

Közreműködik:

Rónaszéki Tamás, Németh Mátyás – hegedű
Krähling Dániel – brácsa
Vámos Marcell – gordonka

Műsor:

Mozart: Egy kis éji zene, K. 525
Dvořák: F-dúr (Amerikai) vonósnégyes, op. 96
***

Hoffstetter: Szerenád
Dvořák: a-moll valcer, no. 7
Dvořák: G-dúr szonatina, op. 100 – részletek
Larghetto, Finale
Schröder: Eine kleine Lachmusik
1. Joplin: Két ragtime

Belépőjegy: 3000 Ft

Biztonsági okokból a férőhelyek száma csökkentett.
A koncert kétrészes, körülbelül 22 órakor lesz vége.

 

MUZSIKA A KERTBEN

(Rossz idő esetén a Till Ottó-teremben)

július 23., csütörtök 20 óra


MENDELSSOHNÉK KARANTÉNBAN
Bősze Ádám előadása

 

1830 tavaszán a Mendelssohn-gyerekek, Felix, Rebecka és Paul karanténba kerültek. Rebecka ugyanis elkapta a kanyarót, nem sokkal később pedig öccse, Paul és bátyja, Felix is megfertőződött. A család orvosa szigorú elkülönítést rendelt el, amire volt is lehetőség, hiszen a berlini házban könnyedén elfértek mindnyájan.

Egy másik lakrészben, de velük lakott Fanny, aki öt hónapos terhes volt és Wilhelm Hensel, Fanny férje. A fiatalok levélben kommunikáltak; de nemcsak leveleket írtak, hanem zenét szereztek (Fanny és Felix), illetve rajzoltak (Wilhelm) is egymásnak. A veszélyhelyzetben született szövegekből, zenei részletekből állította össze Bősze Ádám bő egy órás előadását, amelyet a közönség a Társaskörben láthat először.

 

Belépőjegy: 3000 Ft

Biztonsági okokból a férőhelyek száma csökkentett.

Az előadás egyrészes, körülbelül 70 perc.

Óbuda-Békásmegyer Önkormányzata támogatásával

Közkívánatra újra lesz nálunk Jazz kívánságműsor magyarul – a változatosság kedvéért most Sárik Péter és Falusi Mariann duóra hangszerelve adja elő a régi és új magyar kedvenceket július 24-én pénteken. Ami biztos: a közönséget megénekeltetik, de ezen az énekórán mindenki önként, boldogan vesz majd részt.

MUZSIKA A KERTBEN

(Rossz idő esetén a Till Ottó-teremben)

 július 24., péntek 20 óra


JAZZKÍVÁNSÁGMŰSOR MAGYARUL – DUÓBAN
Falusi Mariann és Sárik Péter estje

 

Falusi Mariann és Sárik Péter 2009 óta játszanak együtt.

Első műsorukat magyarországi premierje után New Yorkban mutatták be, hatalmas sikerrel. Azóta több közös produkciót hoztak létre, de legjobban kettesben szeretnek játszani. Duó koncertjeik igazi zenei csemegék, előadásukban az ismert magyar és világslágerek, jazz örökzöldek, kuplék békésen megférnek egymás mellett, ők pedig boldogan csaponganak stílusok és korok közt, míg közönségük minden koncerten velük énekel.

 

Belépőjegy: 4000 Ft

 

Biztonsági okokból a férőhelyek száma csökkentett.

A koncert kétrészes, vége körülbelül 22 órakor.

 

Óbuda-Békásmegyer Önkormányzata támogatásával

Az Óbudai Társaskörben nincs nyár Snétberger Ferenc gitárkoncertje nélkül. Pontosabban: egy ideje nincs nyár dupla Snétberger-koncert nélkül. Most is két hangversenyt kínálunk egymás után, hogy mindenki, aki a nagyszerű gitárművész-zeneszerzőt élőben szeretné hallani, bejusson július 27-én hétfőn. Tesszük ezt azért is, mert az egészségügyi helyzetre tekintettel biztonsági okokból minden rendezvényünkön csökkentettük a férőhelyek számát.

MUZSIKA A KERTBEN

(Rossz idő esetén a Till Ottó-teremben)

július 27., hétfő 19 óra és 21 óra


SNÉTBERGER FERENC GITÁRKONCERTJE

Az Óbudai Társaskörben nincs nyár Snétberger-koncert nélkül! A nagyszerű gitárművész-zeneszerző, aki természetes könnyedséggel lép át műfaji határokat, minden évben telt házas koncertet ad a kertben. Hogy idén se kelljen sokaknak csalódottan olvasni a „Minden jegy elkelt” feliratot, két előadást is kapunk. Snétberger Ferenc zenéjére a magyar cigányzene éppúgy inspirálólag hat, mint a brazil zene, a flamenco vagy a klasszikus zene és a dzsessz. A koncertezés mellett – gyökereit nem feledve – csodálatos missziót teljesít a művész a Snétberger Zenei Tehetség Központ működtetésével. Az intézmény kilencedik éve keresi és gyűjti össze határainkon innen és túl a hátrányos helyzetű, különleges zenei tehetségeket, akik személyre szabott dzsessz- és klasszikus zenei képzést kapnak a Balaton-felvidéken, Felsőörsön lévő központban.

Belépőjegy: 4000 Ft

 

Biztonsági okokból a férőhelyek száma csökkentett.

A koncert egyrészes, körülbelül 70 perc.

 

Óbuda-Békásmegyer Önkormányzata támogatásával

Dés László nem csak a Társaskör Till Ottó-termét tudja klubhelyiséggé varázsolni, ahol belehallgathatunk, hogy születik egy dal a zongora mellett. A kertben is egy baráti társaság tagjainak érezhetjük majd magunkat a Dalok egy zongorával című estjén, július 29-én szerdán.

MUZSIKA A KERTBEN

(Rossz idő esetén a Till Ottó-teremben)

július 29., szerda 20 óra


DÉS LÁSZLÓ: DALOK EGY ZONGORÁVAL

„Egyedül ülök egy szobában a zongoránál, és írom a dalt. Amikor úgy érzem, megvan, akkor elkezdem felöltöztetni, mindenféle hangszereket képzelek hozzá, hogyan is szólal majd meg, amikor kilépek vele a közönség elé. Aztán muzsikustársaimmal eljátsszuk a dalokat városról városra, koncertről koncertre, ahol csak kíváncsiak ránk. De most valami olyasmivel próbálkozom, amit még sohasem csináltam. Úgy megmutatni a dalaimat, ahogy megszülettek, a maguk egyszerűségében, líraiságában, és együtt a közönséggel megidézni, hogy milyen is az, amikor ülök egy szobában egyedül a zongoránál, és írom a dalt.” (Dés László)

 

Belépőjegy: 4000 Ft

 

Biztonsági okokból a férőhelyek száma csökkentett.

A koncert egyrészes, körülbelül 90 perc.

 

Óbuda-Békásmegyer Önkormányzata támogatásával

A zongora az egyik főszereplő a Társaskör Dalok a Kispipából című estjének is, a másik Seress Rezső, akinek emlékét halhatatlan dalaival idézi fel július 30-án Fesztbaum Béla és a Kék Duna Koncert-Szalonzenekar immár hatodik éve töretlen sikerrel futó előadása. A Szomorú vasárnapot és társait a hangulatosan megvilágított kertben hallgatni külön élmény.

MUZSIKA A KERTBEN

(Rossz idő esetén a Till Ottó-teremben)

július 30., csütörtök 20 óra


DALOK A KISPIPÁBÓL – SERESS REZSŐ-EST

 

Szerkesztette és közreműködik: Fesztbaum Béla

 

Kék Duna Koncert-Szalonzenekar

Művészeti vezető: Berki Sándor

 

Egy, vagy talán két előadásnak indult 2014 novemberében a Dalok a Kispipából című Seress Rezső-est.

A szerkesztés és a Kék Duna Szalonzenekarral közös örömteli és gyors próbák alatt meg sem fordult a fejemben, hogy a Társaskör felkérése – amiért Harsányi Marinak örökké hálás leszek – eddigi szakmai életem egyik legfontosabb és legemlékezetesebb előadását hozza el. Felemelő élmény a zenekarral és a közönséggel együtt újra és újra találkozni a Seress legendával, keresni a titkot, miként képes egy képzetlen, egy ujjal pötyögő kocsmazongorista életműve érvényesen megszólalni napjainkban is.

Egy, vagy talán két alkalomnak indult, és most eltelt 5 év és több mint 35 előadás. A közönség szeretete műsoron tartotta Seress Rezső történetét és keserű, fanyar, édes-bús dalait. A nagyszerű zenekarnak, az est zenei anyagát CD-n megjelentető Rózsavölgyi Kiadónak és mindenekelőtt az otthont adó Óbudai Társaskörnek szívből köszöni, a kis Seress nevében is: Fesztbaum Béla

 

Belépőjegy: 4000 Ft

Biztonsági okokból a férőhelyek száma csökkentett.

A koncert egyrészes, körülbelül 100 perc.

 

Óbuda-Békásmegyer Önkormányzata támogatásával

Várunk hát mindenkit, aki biztonságos körülmények között, az egészségügyi szabályok betartása mellett végre egy szabadban töltött gondtalan nyári estére vágyik.

Promóció

Ne maradjon le semmiről!

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.

A feliratkozással elfogadom a Papageno Consulting Kft. adatvédelmi tájékoztatóját!