Papageno Radio
- hirdetés -
Intermezzo Új virtuális kiállítás készült Darvas Ivánról

Új virtuális kiállítás készült Darvas Ivánról

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

2020 májusában indította el virtuális kiállítás-sorozatát a PIM-Országos Színháztörténeti Múzeum és Intézet. A sorozat harmadik darabja „A” Darvas – Egy színészsors három stációban címmel emlékezik meg Darvas Iván művészetéről.

A kiállítás-sorozat egyes darabjai egy-egy korábban kiállítóhelyén, a Bajor Gizi Színészmúzeumban megrendezett, jelentős színházi egyéniségeket bemutató időszaki kiállítás anyagát teszik újra láthatóvá.

- hirdetés -

Ide kapcsolódik:
„Olyat tudott, amit más nem” – Darvas Ivánra emlékezünk

A kiállítás-sorozattal az OSZMI egyben a látogatók felvetéseinek, kéréseinek is eleget kíván tenni: a virtuális kiállítások – négy új, közönségszavazás alapján kiválasztott népszerű színművészről szóló virtuális válogatással kiegészülve –, egy a múzeumi térben elhelyezett kioszkban is megtekinthetők lesznek a későbbiek során.

A kiállítás ide kattintva érhető el.

A sorozat harmadik darabja „a” Darvas. Egy színészsors három stációban címmel, a művész születésének 90. évfordulójára rendezett időszaki tárlat anyagából mutat be válogatást.

A kiállítás 2015. szeptember 12. és 2016. február 28. között volt látogatható a Bajor Gizi Színészmúzeumban. Az időszaki kiállítás kurátorai Lakatosné Ircsik Teréz és Szebényi Ágnes voltak. A virtuális változatot Hadi Barbara készítette.

Promóció

- hirdetés -

Olvassa és hallgassa a Papagenót mobilon is!

- hirdetés -
X
X