Papageno Radio
- hirdetés -
Intermezzo Új komolyzenei roadshow indul Lukács Péter vezetésével – Interjú  

Új komolyzenei roadshow indul Lukács Péter vezetésével – Interjú  

Lukács Péter brácsaművész kezdeményezésére három részes komolyzenei roadshow indul Brácsakulcsban Magyarországon címmel. Az adások július 16-án, 23-án és 30-án láthatóak este 18:45 órai kezdettel a művész Facebook-oldalán és a Youtube-on.

- hirdetés -

– Honnan jött az ötlet?

- hirdetés -

– A járvány miatt a komolyzenei élőkoncertek sajnos elmaradtak, hatalmas űrt hagyva a közönség és előadók között. A leállás ugyan rámutatott arra, hogy digitálisan akár még több embert is elérhetünk, de az élő koncert élményét, a felöltözést, várakozást, helyünk megkeresését, a színpad elsötétülését nem tudjuk visszaadni. Ezeket az élményeket szerettem volna a közönséggel újra megosztani, és együtt átélni.

– Kik lesznek a vendégeid, illetve mi a műsor fő csapásvonala?

– Fantasztikus muzsikusokkal fogok együtt játszani, köztük Razvaljajeva Anasztáziával (hárfa), Ács Dominikával (fuvola), Dani Imrével (zongora) és Pálfi Csabával (klarinét). Minden adásban beszélgetünk a művekről, megszólal a helyi tiszteletes, polgármester vagy a zeneiskola igazgatója, a műsor második felében pedig egy-egy klasszikus darabot fogunk bemutatni. Utazásaink során pedig a kiváló hangtechnikus, Szenes Tamás mutatja majd meg a közönségnek a műhelytitkokat.

Ide kapcsolódik:
A hazai brácsaoktatás megalapítójáról, az unokát, Lukács Pétert kérdeztük

– Milyen kihívásokkal kellett szembenézni a forgatás alatt?

Ami számomra is újdonság volt, hogy most nem csak az eljátszandó darabra kellett koncentrálnom, nem lehettem az elefántcsonttornyomban, hanem a körülöttem lévő akadályokat is le kellett küzdenem. A felvétel alatt a templom előtt fűkaszáló urat megkérni, pihenjen egy félórát, üdvözölni a falu lelkes zeneszerető lakosait, a felvétel előtt egy kétszáz kilós tömörfa Úr asztalát három méterrel arrébb vinni, hosszú órákon át vezetni, interjúkat készíteni.

– Hol lesz látható a sorozat?

A három adás július 16-án, 23-án és 30-án látható majd, este 18:45-ös kezdettel a Facebook-oldalamon, illetve másnap föl fogjuk tölteni az anyagot a Youtube-csatornámra is. Tartsanak velünk csütörtökönként!

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.

X
X