Papageno Radio
- hirdetés -
Intermezzo Trombitát fegyverre cserélnék – Nem mindennapi üzletet ajánl gyerekeknek egy New Orleans-i...

Trombitát fegyverre cserélnék – Nem mindennapi üzletet ajánl gyerekeknek egy New Orleans-i zenész

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

„Hozz nekem egy fegyvert, trombitát adok érte cserébe” – ígéri Shamarr Allen zenész, aki e nem mindennapi ötlettel szeretne részt venni az erőszakos fegyveres bűnözés elleni küzdelemben New Orleansban.

Louisiana államban jelenleg a lakosság 49 százaléka tart otthonában lőfegyvert, ezzel együtt a fegyver okozta halálesetek száma itt a negyedik legmagasabb az egész Egyesült Államokban. Ami különösen sajnálatos, hogy a fiatal elkövetők száma kiugróan magas. Éppen ezért Shamarr Allen trombitás új ötlettel állt elő: puskákat gyűjt be, cserébe trombitákat ad a fiatalok kezébe, így próbálja biztonságosabb, emberibb életútra terelni őket. „Addig csinálom, amég ki nem fogyok a trombitákból” – írta a zenész. Hogy ez ne történjen meg túl korán, egy adománygyűjtő oldalt is létrehozott, melynek segítségével már több mint 32 728 dollárt sikerült szereznie a nemes, és nem mellesleg életmentő cél érdekében. A teljes bevételt természetesen trombiták és zenei könyvek vásárlására fordítja.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Everyone’s asking how can they donate or help me get guns out of the hands of the youth in New Orleans. Link in my bio! Thanks in advance #trueorleans #thetrumpetismyweapon

Shamarr Allen (@shamarrallen) által megosztott bejegyzés,

- hirdetés -

Minderre olyan események inspirálták, mint az egyik közelmúltban történt szörnyű eset, amikor egy 9 éves kisfiút lelőttek. „Egy éppen kilenc éves fiú édesapjaként elképzeltem, hogy ez akár velünk is megtörténhetett volna. Szívszorító látni, hogy mi történik a gyermekeinkkel. Azonnal arról kezdtem el gondolkodni, hogy miként tudnék hozzájárulni ahhoz, hogy megfékezzük a fiatalok körében elkövetett fegyveres erőszakot.”

(Via Classic FM)

Promóció

- hirdetés -

Olvassa és hallgassa a Papagenót mobilon is!

- hirdetés -
X
X