Papageno Radio
- hirdetés -
Intermezzo Élethű 3D-s portrésorozat készült az idén 250 éve született Beethovenről

Élethű 3D-s portrésorozat készült az idén 250 éve született Beethovenről

Hadi Karimi újabb komponistát keltett életre – ezúttal Beethoven elevenedik meg 3D-s grafika formájában, születésének 250. évfordulóján.

- hirdetés -

Chopin, Liszt, Schubert, Schumann, Brahms és Clara Schumann után most Beethoven is bekerült Hadi Karimi zeneóriásokról készült portréi közé. A zenetörténet nagyjait életre keltő művész most sem okozott csalódást, hiszen Beethoven-portréja bámulatos precízitással mutatja be a zeneszerzőt.

- hirdetés -

Ahogy mindig, most is láthatjuk, hogy a grafikus miket vett alapul a tökéletes portré elkészítéséhez: elsősorban a zeneszerző 1812-es, Franz Klein által készített maszkját és az abból készült mellszobrát használta a mintázáshoz, valamint Joseph Karl Stieler ismertté vált Beethoven-portréját.

A grafikus az alábbi megjegyzést írja művéhez: Beethovent leginkább hősi figuraként ábrázolják, aki jobban hasonlít egy görög istenre, mintsem egy emberre, aki életét a zenének szentelte. Arcának rekonstruálásához én csak egy mellszobrot és egy, még életében készült maszkot használtam fel. Beethovennek természetesen halotti maszkja is van, amely sajnos használhatatlan volt számomra, mivel a betegsége következtében nagyon lefogyott”.

(Via hadikarimi.art)

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.