Papageno Radio
- hirdetés -
Intermezzo Íme, két német zeneszerző-óriás bámulatosan élethű 3D-s portréja

Íme, két német zeneszerző-óriás bámulatosan élethű 3D-s portréja

Hadi Karimi grafikáival már többször találkozhattak olvasóink, hiszen a zenetörténet nagyjait kelti életre 3D-s portréival. Ezúttal két német szerző, Robert Schumann és Johannes Brahms elevenedik meg előttünk.

- hirdetés -

Korábban Liszt és Schubert, valamint Chopin is életre kelt az iráni 3D-művész és zenész, Hadi Karimi kezei alatt. Legújabb portéin pedig Schumann és Brahms látható.

- hirdetés -

Brahms arcát viszonylag egyszerű volt rekonstruálni, hiszen szerencsére elég sok fotográfia készült róla, még tinédzserkorából is. Hadi Karimi grafikáján a harmincas éveiben járó Brahms látható:

Ide kapcsolódik:
Brahms, a magyar zene szerelmese

 

Habár létezik néhány Schumannról készült dagerrotípia 1850-ből, mind rendkívül rossz minőségben maradtak meg, így a grafikus igyekezett festmények alapján megalkotni a zeneszerző potréját. „Nagyon érdekes volt, hogy a festmények többsége, amelyeket találtam, szinte egyáltalán nem hasonlított a fényképeken szereplő emberre (talán csak a haj). Még eggyel több bizonyíték, hogy az akkori festmények nem számítanak megbízható referenciának” – írja Hadi Karimi.

Ide kapcsolódik:
A középszerűséget gyűlölte, a zseniket ösztönösen felismerte - Robert Schumann

(Via Hadi Karimi Facebook-oldala)

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.