Papageno Radio
- hirdetés -
Intermezzo Íme, két német zeneszerző-óriás bámulatosan élethű 3D-s portréja

Íme, két német zeneszerző-óriás bámulatosan élethű 3D-s portréja

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

Hadi Karimi grafikáival már többször találkozhattak olvasóink, hiszen a zenetörténet nagyjait kelti életre 3D-s portréival. Ezúttal két német szerző, Robert Schumann és Johannes Brahms elevenedik meg előttünk.

Korábban Liszt és Schubert, valamint Chopin is életre kelt az iráni 3D-művész és zenész, Hadi Karimi kezei alatt. Legújabb portéin pedig Schumann és Brahms látható.

Brahms arcát viszonylag egyszerű volt rekonstruálni, hiszen szerencsére elég sok fotográfia készült róla, még tinédzserkorából is. Hadi Karimi grafikáján a harmincas éveiben járó Brahms látható:

Ide kapcsolódik:
Brahms, a magyar zene szerelmese

 

Habár létezik néhány Schumannról készült dagerrotípia 1850-ből, mind rendkívül rossz minőségben maradtak meg, így a grafikus igyekezett festmények alapján megalkotni a zeneszerző potréját. „Nagyon érdekes volt, hogy a festmények többsége, amelyeket találtam, szinte egyáltalán nem hasonlított a fényképeken szereplő emberre (talán csak a haj). Még eggyel több bizonyíték, hogy az akkori festmények nem számítanak megbízható referenciának” – írja Hadi Karimi.

Ide kapcsolódik:
A középszerűséget gyűlölte, a zseniket ösztönösen felismerte - Robert Schumann

(Via Hadi Karimi Facebook-oldala)

Promóció

- hirdetés -

Olvassa és hallgassa a Papagenót mobilon is!

- hirdetés -
X
X