Papageno Radio
- hirdetés -
Intermezzo Újra látogatható a Machu Picchu

Újra látogatható a Machu Picchu

Újra fogad látogatókat a perui Machu Picchu, amelyet csaknem nyolc hónappal ezelőtt zártak le a koronavírus-járvány miatt. A régészeti lelőhely napi látogatószámát 675 főre korlátozták, ami az eredeti kapacitás nagyjából 30 százaléka. A perui hatóságok egy inka rituáléval mondtak köszönetet az isteneknek a romváros újranyitása alkalmából – adta hírül a BBC News. 

- hirdetés -

A perui Cusco megyében lévő Machu Picchu a dél-amerikai ország egyik legfőbb turistalátványossága. Az egykori Inka Birodalom romvárosát 1983-ban nyilvánították világörökségi helyszínnek, több tízezer helyi lakosnak biztosít megélhetést, akik nagyon megsínylik a járvány miatti korlátozásokat.

- hirdetés -

Október közepén a Machu Picchut egyébként mindössze egyetlen turista számára megnyitották. Katajama Jessze, a koronavírus-járvány miatt az andoki országban rekedt japán férfi akkor már csaknem hét hónapja várta, hogy beléphessen az inka romvárosba. A turista végül a park vezetőjével együtt látogatta meg a helyszínt, így még azelőtt teljesíthette az álmát, hogy visszatért volna hazájába.

Ide kapcsolódik:
Megújult, modern körülmények között látogatható Tutanhamon fáraó sírja

(Via MTI)

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.