Papageno Radio
Intermezzo Elhunyt William Link, a Columbo írója

Elhunyt William Link, a Columbo írója

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

87 éves korában, Los Angelesben elhunyt William Link író és producer. Leghíresebb munkája a Richard Levinsonnal közösen kitalált Columbo sorozat, amelyből 1971-től 1978-ig, majd hosszabb kihagyásokkal egészen 2003-ig készültek új epizódok.

Link és Levinson 14 éves koruktól kezdve dolgoztak együtt, leghíresebb munkáikat mind együtt írták. A Columbóval a krimi műfajának ritka változatát tették népszerűvé, amelyben nem az a kérdés, ki követte el a történet középpontjában álló gyilkosságot, hanem az, hogyan leplezi le őt a nyomozó. A sorozat első epizódját Steven Spielberg rendezte, aki a Deadline-on olvasható közleményében emlékezett meg Linkről. Azt írta, ő és Levinson komoly szerepet játszottak abban, hogy fiatal rendezőként élesben, a Universal stúdió berkein belül tanulhatta ki a filmkészítést. Link pedig rendkívül türelmes tanítóként viselkedett vele ebben az időszakban.

Link másik leghíresebb sorozata a Murder, She Wrote, egy Miss Marple-stílusú krimi Angela Lansbury főszereplésével, ami 12 évadon át futott.

(Via 24.hu)

Promóció

Stream és színház

X
X