Papageno Radio
- hirdetés -
Színház Elhunyt William Link, a Columbo írója

Elhunyt William Link, a Columbo írója

87 éves korában, Los Angelesben elhunyt William Link író és producer. Leghíresebb munkája a Richard Levinsonnal közösen kitalált Columbo sorozat, amelyből 1971-től 1978-ig, majd hosszabb kihagyásokkal egészen 2003-ig készültek új epizódok.

- hirdetés -

Link és Levinson 14 éves koruktól kezdve dolgoztak együtt, leghíresebb munkáikat mind együtt írták. A Columbóval a krimi műfajának ritka változatát tették népszerűvé, amelyben nem az a kérdés, ki követte el a történet középpontjában álló gyilkosságot, hanem az, hogyan leplezi le őt a nyomozó. A sorozat első epizódját Steven Spielberg rendezte, aki a Deadline-on olvasható közleményében emlékezett meg Linkről. Azt írta, ő és Levinson komoly szerepet játszottak abban, hogy fiatal rendezőként élesben, a Universal stúdió berkein belül tanulhatta ki a filmkészítést. Link pedig rendkívül türelmes tanítóként viselkedett vele ebben az időszakban.

- hirdetés -

Link másik leghíresebb sorozata a Murder, She Wrote, egy Miss Marple-stílusú krimi Angela Lansbury főszereplésével, ami 12 évadon át futott.

(Via 24.hu)

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

Ne maradjon le semmiről!

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.

A feliratkozással elfogadom a Papageno Consulting Kft. adatvédelmi tájékoztatóját!