Papageno Radio
- hirdetés -
Intermezzo Janus Pannoniusról szóló zenei-irodalmi pályázatot hirdettek

Janus Pannoniusról szóló zenei-irodalmi pályázatot hirdettek

A Janus Pannonius Díj Alapítvány névadója, Janus Pannonius magyar költő emlékének megőrzését és a vele kezdődő nemzeti költészetünk hagyományainak ápolását szem előtt tartva zenei-irodalmi pályázatot hirdet.

- hirdetés -

Olyan pályaműveket várunk, amelyek Janus Pannonius költészetét mutatják be, népszerűsítik: a zene eszközeivel teszik hozzáférhetőbbé az új generációk számára. A műfaj megzenésített vers, zenével kísért próza vagy szöveg és zene bármilyen ötvözése. A zenei mondanivaló stílusát a pályázat nem köti meg, a reneszánsz zene- és hangzásvilág, a népzene, a modern könnyűzene vagy világzene bármely irányzata megjelenhet a pályaművekben.

- hirdetés -

A pályaműveket, az olvasható szöveggel együtt elektronikus adathordozón vagy más, digitálisan lejátszható formában kérjük. Egy pályamű nem lehet hosszabb 10 percnél.

Pályázni lehet:

  • Janus Pannonius-versek megzenésítésével;
  • Janus Pannoniusról szóló saját versek, dalszövegek megzenésítésével;
  • olyan zenével kísért szövegekkel, megzenésített versekkel, amelyekben központi szerepet játszik Janus Pannonius költészete, élete, gondolatai, világnézete vagy politikai hagyatéka.

A beérkezett pályaműveket négytagú nemzetközi zsűri minősíti:

  • Kővári Eszter Sára (operaénekes)
  • Alfonso Lombana (Janus Pannonius szakértő, fordító) /Németország/
  • Szilasi Alex (zenész, zongoraművész)
  • Böszörményi Zoltán (író, költő) /Monaco/

Valamennyi pályázó díszoklevelet kap, valamint alkotásával együtt bekerül a díjkiosztó hivatalos műsorfüzetébe. Az első három műalkotás pénzdíjban is részesül és bemutatásra kerül a 2021. május 16-án a gödöllői kastélyban rendezendő ünnepélyes díjkiosztás során. Az alapítvány kuratóriuma a négy fős nemzetközi zsűri által díjazott pályaművön kívül különdíjat is kioszthat.

Az alapítvány a pályaművek értékelése után, a nemzetközi zsűri döntésének megfelelően az első három pályaművet a következő díjazásban részesíti:

  • I. díj. 1.000.000 Ft
  • II. díj. 700.000 Ft
  • III. díj. 400.000 Ft

A pályázati felhívást a Magyar Kultúra Napja alkalmából tesszük közzé. A pályaműveknek 2021. 03. 31-én éjfélig kell beérkezniük a palyazat@jpa.hu címre.

A kuratórium és zsűri közös eredményhirdetést tart 2021. 04. 11-én, a Költészet Napján. 2021. május 16-én 17 órai kezdettel a Gödöllői Kastélyban tartjuk az ünnepélyes díjátadót, ahol a díjazott műveket is bemutatjuk.

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.

X
X